La Generalitat reclama a l'Estat una solució urgent per a l'estació de Mollet-Sant Fost

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat reclama que s'apliquin mesures alternatives per garantir l’accés a les persones amb mobilitat reduïda

Societat

Mollet del Vallès

La Generalitat s'ha sumat a les demandes del territori perquè es busqui una solució als problemes d'accessibilitat a l'estació de Mollet-Sant Fost després que Adif hagi prohibit el pas entre andanes dels usuaris.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, s’ha adreçat per carta al secretari d’Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Pedro Saura, per reclamar una solució urgent a les afectacions en l’accessibilitat a l'estació molletana i a altres dues estacions catalanes. El Departament de Territori i Sostenibilitat, com a titular dels serveis de Rodalies de Catalunya, ha sol·licitat informació respecte de les mesures que s’adoptin i del seu abast, i ha tramès la carta també a l’Adif i a Renfe.

En el document, Gavín s’uneix a les reclamacions que han fet els ajuntaments de Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat i Mollet del Vallès, per tal que “de forma urgent es donin solucions que pal·liïn els perjudicis ocasionats per la mesura”. Atès que aquestes estacions no estan adaptades a persones amb mobilitat reduïda, el secretari exposa que la implementació de les noves mesures “no pot ser aliena als efectes que generen en la prestació del servei, tenint en compte, a més, que les afectacions es produeixen pel retard en les inversions en accessibilitat en el conjunt de les estacions ferroviàries”, que són titularitat d’Adif.

El secretari ha sol·licitat al Ministeri que s’informi el Departament sobre la quantitat d’estacions que estaran afectades per la nova mesura i també dels criteris que s’estan tenint en compte, alhora que posa de relleu la conveniència de “participar de forma directa en la valoració i en l’adopció de mesures alternatives que garanteixin el dret a la mobilitat de la ciutadania”.  

En el cas de les estacions actualment afectades, cal “acordar urgentment els protocols d’actuació per a l’atenció de les persones amb mobilitat reduïda” i també que “s’accelerin les actuacions de remodelació o de soterrament de la via pendents, que han de posar fi als problemes d’accessibilitat i de seguretat”, conclou. 

Edicions locals