L'alcalde de Mollet s'apuja el sou un 10%

El ple aprova les assignacions amb els vots a favor del PSC i CiU

Política

L’alcalde i regidors de l’equip de govern cobraran una mitjana d’un 10% més que a finals de l’anterior mandat, de manera que tornaran a les assignacions que es van aprovar el 2007, abans de les retallades imposades per la crisi. El ple ho aprovava dimecres, amb els vots a favor del PSC i CiU; en contra, d’ICV-EUiA, i les abstencions del PP i ERC. La sessió arribava caldejada, després d’una filtració al diari El País, en què s’explicava que la intenció del govern era la d’un augment més important. En concret s’assegurava que el sou de l’alcalde s’incrementaria un 32%.

Davant el rebuig social que s’aixecava, l’alcalde, Josep Monràs, convocava una roda de premsa d’urgència, en la qual desmentia aquestes informacions.
Monràs assegurava que les xifres filtrades sortien a l’acord institucional amb tots els grups municipals com a “una valoració del marc orientatiu que la Federació i l’Associació Catalana de Municipis fixen sobre les retribucions dels càrrecs electes”. Monràs ha garantit que el 2011 no s’aplicarien aquests barems, tot i que ha deixat oberta la proposta de cara al 2012, “que dependrà dels pressupostos”.
L’argument de l’alcalde, però, ha caigut quan ICV-EUiA ha assegurat que l’augment de l’entorn del 30% era la proposta inicial i quan la portaveu del PP ha explicat que la modificació s’havia fet el mateix dimecres a corre-cuita i comunicat a la resta de grups municipals en una reunió a les 13.30 h.
Per la seva part, l’alcalde ha denunciat “la mesquinesa i hipocresia d’ICV-EUiA, que durant quatre anys ha acceptat totes les remuneracions que ha percebut”, malgrat votar-hi en contra. Monràs demanava que s’abordi amb “transparència i rigor els sous dels càrrecs electes de tots els municipis de Catalunya i, si cal, que es transformin les indicacions de l'Associació i la Federació de Municipis”.

Edicions locals