Joan Tardà: 'Mollet és un dels laboratoris on s'està forjant la futura hegemonia del republicanisme a Catalunya'

L'exdiputat d'ERC ha presentat el seu llibre 'En defensa pròpia' a la seu d'Ara Mollet ERC

Política

Joan Tardà: 'Mollet és un dels laboratoris on s'està forjant la futura hegemonia del republicanisme a Catalunya'
Joan Tardà: 'Mollet és un dels laboratoris on s'està forjant la futura hegemonia del republicanisme a Catalunya' | S.C.

Sergio Carrillo

El polític republicà Joan Tardà ha presentat aquest dimecres a la tarda el seu llibre En defensa pròpia (Edicions 62) al local d’ERC de Mollet, un llibre que compta amb el pròleg del polític basc Arnaldo Otegi i amb l'epíleg i la col·laboració del periodista Sergi Sol, qui també ha participat de l'acte.

Pel que fa a la perspectiva local, Tardà ha elogiat els companys i companyes d'Ara Mollet ERC, de qui diu que ha "admirat" la seva feina. A més, ha assegurat que "Mollet és un dels laboratoris on s'està forjant la futura hegemonia del republicanisme a Catalunya. Hi ha deu o dotze ciutats a Catalunya, una de les quals Mollet, que són les que empíricament han de demostrar que és possible que l'esquerra nacional acabi sent guanyadora en les pròximes eleccions municipals, fet que visualitzarà aquesta hegemonia del republicanisme arreu del país".

Quant al llibre que ha presentat, ha apuntat que es tracta d'un "relat que va adreçat a totes les persones que tenen un lligam amb el republicanisme". Lluny de ser un llibre acadèmic –"perquè no soc politòleg, ni en soc d'acadèmic"–, Tardà el defineix com un "discurs", o com "una tirallonga d'idees que pretén recordar-nos als republicans i a les republicanes que, en els darrers quinze anys, res del que s'ha fet s'entendria sense el republicanisme".

L'exdiputat ha tret pit i ha assegurat: "Esquerra hem estat els únics que hem anat al terapeuta. Hem estat capaços de repensar, reorientar i reformular l'estratègia, perquè és evident que l'1 d'octubre va ser una gran victòria, però no va ser pas la victòria final". En aquest sentit, i en l'aposta decidida expressada al llibre per reprendre el camí per guanyar i culminar el referèndum de l’1 d’Octubre, Tardà ha afegit que l'estratègia que pren el partit "integra tot allò que es va fer molt bé, i alhora esmena i corregeix tot allò que no es va poder fer tan bé, entre altres coses perquè no ho havíem fet, i de fet ni tan sols havíem previst que ho faríem".

Amb tot, considera que no només els republicans haurien de poder llegir la seva obra, ben al contrari: "Tothom hauria d'estar interessat a seguir les reflexions del republicanisme, d'igual manera que el republicanisme ha d'estar interessat a seguir les reflexions dels altres".

Per últim, referent al govern de la Generalitat, ha conclòs: "Tant de bo poguéssim tenir consellers de la CUP, consellers d'En Comú Podem, presidència d'Esquerra Republicana, consellers d'ERC i també la presència del nacionalisme català. Si tinguéssim tres forces d'esquerra, el centredreta, Junts per Catalunya, seria important, però no seria determinant".

Edicions locals