Els sindicats acorden els acomiadaments a Merck

L'assemblea de treballadors de Merck ha aprovat l'acord sobre les condicions dels acomiadaments, que afectaran un centenar d'empleats de la planta de la farmacèutica a Mollet, i que es farien efectius el proper 31 de juliol.

Economia

En l’acord al qual han arribat els representants sindicals i la direcció es preveuen prejubilacions a partir dels 57 anys. A més els acomiadats cobraran una indemnització de 45 dies per any treballat, amb un màxim de 42 mensualitats, amb la fiscalitat a càrrec de l’empresa.
Durant les negociacions, que es van iniciar al febrer, la multinacional alemanya va arribar a plantejar la possibilitat de tancar el centre productiu molletà si no s’arribava als nivells de competitivitat que requereix la firma, ja que, segons un informe de l’empresa, la planta havia d’elevar els nivells de productivitat per continuar sent competitiva a escala europea. A més, la firma assegurava que els acomiadaments eren necessaris per assegurar-ne la viabilitat.

PLA INDUSTRIAL

Durant aquesta setmana, els sindicats i la direcció negociaran el pla industrial per a la fàbrica molletana, en què s’acordaran les mesures per incrementar la productivitat. "Fins ara hem prioritzat el tancament de les indemnitzacions i ara iniciarem les reunions sobre el pla industrial", diu Teresa del Burgo, delegada a Merck i responsable del sector químic de la UGT a Catalunya.
Els acomiadaments pactats, que suposen un 17% de la plantilla, afecten tots els departaments relacionats amb el procés de fabricació de la planta de Mollet.

Edicions locals