Queixes a Mollet per un curs de teatre dirigit per una persona propera a Falange

El centre cívic de Lourdes havia programat el curs de Cataplân Teatrum per a nens

Política

L’Ajuntament de Mollet ha rebut les queixes d’alguns pares per la programació al centre cívic de Lourdes d’un curs de teatre per a nens a càrrec del grup Cataplân Teatrum. Aquesta entitat està dirigida per Manuel Aguilella, president regional de la Organización Juvenil Española (OJE), successora del Frente de Juventudes, antiga secció juvenil de Falange Española.

Les queixes les feia públiques al ple de dilluns Ara Mollet-ERC en una pregunta adreçada a la regidora de Cultura, Mercè Fernández, que apuntava que el curs havia estat organitzat pel Grup de Dones Gènesi. Fernández indicava que el consistori era conscient de les queixes a través de reunions que els dinamitzadors de l'equipament municipal havien mantingut amb els pares i que s’estava plantejant la possibilitat de suspendre l’activitat per la baixa inscripció que ha registrat: "Només s'hi han apuntat quatre nens", assegurava.

TORNA LA POLÈMICA
No és la primera vegada que l'activitat del grup Cataplân Teatrum crea polèmica a Mollet. El 2009, algunes associacions ciutadanes mostraven el seu malestar per la presència de Cataplân Teatrum a la Mostra d'Entitats de Mollet. En aquell moment, l'aleshores regidor de Cultura, Dani Novo, indicava que a Mollet l'entitat estava registrada com a grup de teatre i que en els seus estatuts l'activitat que apareixia és la de promoció de la cultura. "No és una entitat il·legal", deia.

Edicions locals