Nous emplaçaments dels jutjats cedits per l'Ajuntament

L'Ajuntament ha decidit cedir al Departament de Justícia de la Generalitat uns 8.000 metres quadrats de terreny, situats al costat del nou Hospital de Mollet en construcció i que des de fa anys estan qualificats per a usos sanitaris.

Política

L’Ajuntament s’ha cansat d’esperar la decisió de la Comissió d’Urbanisme sobre el pla parcial del Calderí per poder desencallar projectes urgents per a la ciutat com el futur Palau de Justícia.
“L’espai que ocuparà l’Hospital ja està delimitat i aquesta parcel·la és sobrant”
, explicava l’alcalde, Josep Monràs, a CONTRAPUNT. A més, argumentava el batlle, “encara que es donés llum verda al projecte del Calderí el proper mes, el procés d’execució és molt llarg i hem d’aprofitar que Justícia ja té previst aquest equipament”. Efectivament, la consellera Montserrat Tura anunciava ja fa gairebé un any que el seu Departament preveïa uns 6,5 milions d’euros per al Palau de Justícia de Mollet. Tura explicava que el nou edifici tindria uns 7.400 metres quadrats i que permetria emplaçar els cinc jutjats actuals i el registre civil, així com nous serveis, com el d’informació jurídica per a la ciutadania i els de mediació i uns possibles tres jutjats nous.
La decisió de l’equip de govern ha despertat les primeres veus crítiques, com les del regidor d’ICV-EUiA, Antonio López, que critica que s’hagin de requalificar els terrenys destinats a usos sanitaris i que, segons diu, s’havien reservat per a possibles futures ampliacions de l’Hospital o altres necessitats sociosanitàries. López proposava un solar a Santa Rosa, al costat del parc de La Farinera

Edicions locals