L'Ajuntament exigeix el pagament dels sous pendents a les treballadores del SAD Mollet

La regidora de Serveis Socials assegura que el consistori està al dia dels pagaments a l'empresa BB Serveis, que s'encarrega de l'atenció domiciliària

Economia

L'Ajuntament de Mollet ha exigit a l'empresa BB Serveis, contractada per oferir el servei d'atenció domiciliària (SAD) a Mollet, que faci efectius els pagaments pendents a la quarentena de treballadores del servei a qui se'ls deu la nòmina de desembre i part de les pagues extres, en alguns casos.

La regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament, Ana Maria Díaz, ha assegurat a CONTRAPUNT que el consistori està al corrent de tots els pagaments a BB Serveis, que arrossega dificultats econòmiques i que té deutes amb plantilles de treballadors de diversos municipis on ofereix aquest tipus de servei pensat per a gent gran i gent amb manca d'autonomia. Segons Díaz, "l'Ajuntament compleix amb els seus compromisos econòmics amb l'empresa i volem que aquests diners que paguem repercuteixin en aquestes dones que no han cobrat l'última nòmina".
Els sindicats UGT i CCOO han denunciat també que l’empresa ha subrogat els treballadors a l’empresa FIAZ (compradora de les contractes del servei que l’empresa BB Serveis té amb diferents Ajuntaments) sense informar els sindicats, ni els treballadors, ni els propis Ajuntaments. En aquest sentit, Díaz apunta que el consistori tenia coneixement des del desembre que BB Serveis estava buscant noves formes de finançar-se per "poder mantenir l'empresa". La regidora diu que els serveis jurídics de l'Ajuntament estan estudiant si hi ha cap irregularitat en la subrogació feta per BB Serveis que pugui afectar els drets laborals d'aquestes treballadores, i assegura que, si n'hi hagués, es prendrien mesures. En tot cas, Díaz assegura que els llocs de treball d'aquestes 40 dones afectades no corren perill ja que, una de les alternatives seria tornar a obrir un concurs públic per atorgar al servei a una nova empresa que, segons la regidora, hauria de mantenir els 40 llocs de treball.

Edicions locals