La Volta Ciclista Catalunya passarà per Parets i el Circuit

La ronda catalana es deixarà veure pel Baix Vallès dissabte a partir de les 15.48 hores

Esports

| Ajuntament de Parets

Montmeló, Parets del Vallès

L'edició centenària de la Volta Ciclista Catalunya passarà pel Baix Vallès a la sisena etapa, que tindrà lloc dissabte en un recorregut amb sortida a Tarragona i arribada a Mataró d'un total de 193,8 km. Aquest serà el penúltim dia de la ronda catalana i es deixarà veure per terres baixvallesanes entre Parets del Vallès i el Circuit de Barcelona-Catalunya. 

El pilot de ciclistes entrarà a Parets des de Lliçà de Vall, per la C-155. L'estimació horària que fa la ronda catalana preveu que els ciclistes es puguin veure pels carrers paretans a partir de les 15.48 hores en el supòsit de pas més ràpid, mentre que en el cas més lent, el pas per Parets està previst a les 16.07 hores. En qualsevol dels casos, el pilot entrarà al municipi paretà en direcció al carrer de Sant Antoni, seguit de l’avinguda de Lluís Companys fins a arribar a la cruïlla amb l’avinguda de Catalunya on d’allà aniran a l’avinguda de Francesc Macià per encarar la sortida del municipi en direcció al Circuit de Barcelona-Catalunya. 

Els ciclistes viuran l'experiència de passar per dins del Circuit, quan a l'etapa tan sols li faltaran uns 40 km per arribar a Mataró. El pilot accedirà al recinte per realitzar una volta i disputar l’esprint bonificat —amb tres, dos i un segon—, que permetrà obtenir una valuosa imatge de l’esdeveniment.  Un cop els ciclistes hagin passat pel circuit vallesà, aniran direcció Granollers per buscar l'enllaç i posar rumb al final d'etapa a Mataró. 

La Volta i el Circuit

La relació del Circuit amb la cursa té precedents importants, ja que en dues ocasions ha estat escenari d’un final d’etapa, així com també de la cursa. Va ser en les edicions de 2009 i 2010, i els primers a travessar la línia d’arribada van ser el neozelandès Greg Henderson i l’argentí Juan José Haedo.

La Volta a Parets

La darrera vegada que a Parets va passar la ronda catalana va ser fa just una dècada, el 27 de març del 2011, quan la ciutat paretana va acollir la sortida d'una etapa, i un any anterior, el gran pilot català va passar pels carrers de Parets per acabar al Circuit de Barcelona-Catalunya. 

Edicions locals