Mollet i la Fundació Aíto García Reneses impulsen un projecte de formació esportiva en línia

Les formacions es duran a terme els mesos d'abril i juny i la inscripció serà gratuïta

Esports

Aíto García Reneses i Josep Monràs
Aíto García Reneses i Josep Monràs | Ajuntament de Mollet

Mollet del Vallès

L’Ajuntament de Mollet del Vallès i la Fundació Aíto García Reneses han presentat aquest divendres un nou projecte formatiu en línia i gratuït adreçat a totes aquelles persones que practiquin esport, sigui de forma individual o col·lectiva. Les formacions es duran a terme els mesos d'abril i juny. 

Les formacions giraran entorn de la gestió de les emocions d’un club en temps de pandèmia, nutrició i dietètica a l’esport, la gestió esportiva o  com millorar aspectes tècnics en l’àmbit dels entrenadors. Aquestes formacions seran impartides per primeres espases del món de l’esport, com ara entrenadors i exentrenadors professionals de bàsquet i futbol sala, directors esportius, preparadors físics o psicòlegs esportius.  

El president de la Fundació, que és el mateix Aíto García Reneses ha recordat que “tot ha canviat cap a millor. Jo, dirigint un equip, he arribat a fer pràcticament tots els papers. Ara, afortunadament, hi ha especialistes, cadascú del seu camp, i aquesta formació, en aquest sentit, és un luxe i un privilegi per tots aquells que vulguin donar un impuls a les seves carreres esportives”.  En aquest sentit, l'alcalde de Mollet Josep Monràs ha volgut destacar que “aquesta formació, que és gratuïta, no s’adreça únicament als molletans i a les molletanes. Va més enllà, va dirigida a totes aquelles persones que vulguin reciclar-se, aprendre coses noves per ser millors i fer millors als altres”

Per l’alcalde, que també és el responsable de l’àrea d’esports, ha dit que “la figura de l’Aíto sempre s’ha lligat al món del bàsquet, però la seva trajectòria  esportiva també està avalada per la formació, és el seu ADN, i en aquest sentit, coincidim plenament a l’hora de projectar des de l’Ajuntament de Mollet les nostres polítiques esportives”.

Les inscripcions a la formació gratuïta i en línia es poden fer a: www.fundacionaito.org

L'Ajuntament i la Fundació Aíto García Reneses

L’any 2017, l’Ajuntament i la Fundació van signar un conveni de col·laboració amb l’objectiu de fomentar l’esport  com a mitjà d’integració social i com un hàbit de vida sana i saludable. Des d’aleshores han organitzat plegats diferents clínics i simpòsiums amb aquesta finalitat.“La Fundació i l’Ajuntament de Mollet comparteixen aquesta il·lusió per seguir formant. Els temps han canviat i si volem reforçar el nostre teixit esportiu, els nostres formadors o els nostres directius amb aquesta visió tan canviant que té el món de l’esport, voldrà dir que contribuirem a engrandir encara més les seves entitats, el seu municipi o qualsevol altre indret on hi hagi pràctica esportiva”, ha explicat Monràs. Per la seva banda, Aíto García Reneses, ha manifestat sentir-se “encantat de seguir aquest camí que l’any 2017 van iniciar plegats amb l’Ajuntament de Mollet, amb qui compartim plenament, com s’ha demostrat amb tot el que hem fet fins ara, que l’esport no només és competició, també és formació, també són valors i també és integració social”. 

Edicions locals