Emfo ha promogut 88 empreses el 2011, un 30% més que l'any anterior

La gerent de l'empresa municipal assegura que cada cop es treballa més per generar autocupació

Economia

Durant el 2011 es van crear 88 empreses d’emprenedors que van rebre l’assessorament d’Emfo en el seu procés de constitució. Aquesta xifra suposa un increment del 30% respecte a 2010, quan se’n van crear 64.

Aquestes noves activitats econòmiques suposaven 117 llocs de treball generats (el 2010 van ser 94). En el decurs de l’any van ser assessorats per Emfo 493 emprenedors (317 el 2010), els quals han iniciat 107 plans d’empresa. En aquest sentit, la gerent de l’empresa municipal, Maria Nadal Sau, recordava que s’ha “incrementat la difusió de l’emprenedoria i cada cop es treballa més en generar autocupació”. El regidor de Formació, José Ramón Bertolín, apuntava que s’han fet 31 cursos per a emprenedors i diferents conferències adreçades al sector juvenil a l’entorn dels valors de l’emprenedoria.

80% d'èxits

Segons l’alcalde, a l’entorn d’un 80% de les empreses creades amb l’assessorament d’Emfo aconsegueixen tirar endavant. Com a mínim, aquest seria l’índex extret dels primers anys de seguiment. Sau apuntava algunes firmes molletanes que van passar per Emfo en la gestació, com els restaurants Pitapes i La Molleta, i Contrapunt.

Edicions locals