Suport dels electes d'ERC al Vallès Oriental a Carles Miquel, alcalde de Sant Fost, per la moció de censura

Consideren 'difícil d’entendre com En Comú-Podem pacti amb IUSF, quan no fa ni dos anys els van denunciar'

Política

Sant Fost de Campsentelles

Les alcaldesses i alcaldes d'ERC al Vallès Oriental, així com la presidència i la secretaria general del partit republicà a la comarca han signat un document per expressar el seu suport "al company Carles Miquel i Ruzafa, alcalde de Sant Fost, a qui aquests dies han presentat una moció de censura els grups d’Independents Units per Sant Fost (IUSF) amb el suport d’En Comú-Podem."

"Els propers dies hi haurà la segona moció de censura al Vallès Oriental d’aquest mandat, i per segona vegada serà contra una alcaldia republicana i de les mans d’En Comú-Podem, que venien a canviar les coses i que han acabat fent tornar als de sempre, als de la vella política de sempre; clientelar i allunyada de les polítiques valentes i transformadores de l’esquerra", denuncia en un comunicat conjunt, fent referència a la moció de censura que hi va haver a Parets el passat gener.

Els republicans consideren que "és difícil d’entendre com un grup que ha apostat pel canvi després de gairebé trenta anys de govern d’IUSF opti per fer una moció i tornar-los a l’alcaldia, incomplint el que deia quan va sortir del govern fa poques setmanes". Així mateix, titllen d'incomprensible que En Comú-Podem pacti amb IUSF, "quan no fa ni dos anys els van denunciar per les actituds d’intimidació, falsedats, i amenaces al seu regidor i a la resta de membres del govern d’esquerres".

També apunten: "Ens decep com En Comú-Podem aposta per pactar amb un partit independent però d’un clar tarannà populista i de polítiques als antípodes de l’esquerra progressista. A més d’haver estat al costat d’actituds xenòfobes en les seves concentracions contra la possible arribada de menors estrangers no acompanyats al municipi. Aquestes actituds es combaten, no s’hi pacta".

Segons ERC amb aquesta moció: "IUSF ha decidit tornar a temps passats i tornar a pervertir els mecanismes que estan pensats justament per garantir els drets de la ciutadania i aturar les males praxis dels governs que se censuren" i lamenten: "Qui hi sortirà perdent serà la ciutadania de Sant Fost de Campsentelles, perquè tot l’equip liderat per l’alcalde Carles Miquel estava implementant polítiques d’un gran valor republicà, amb una gestió pública basada en l’atenció a les persones, i estava fent front als efectes de la pandèmia d’una forma exemplar, que ara es veuran estroncades".

Pels republicans: "En Carles i la gent d’Esquerra Republicana a Sant Fost han liderat l’ajuntament des de l'honestedat, el rigor i la valentia amb unes polítiques d’esquerres valentes i justes, sense mirar el resultat a curt termini".

Amb tot, estan convençuts que "les companyes i companys d’ERC Sant Fost continuaran treballant per la governança republicana, i per buscar els consensos necessaris per garantir que les polítiques encetades tinguin la continuïtat que mereix la ciutadania".

El text ha estat signat per: Albert Gil (alcalde de la Roca del Vallès), David Ricart (alcalde de Vallromanes), Dolors Castellà (alcaldessa de la Garriga), Enric Olivé (alcalde de Cardedeu), Ignasi Martínez (alcalde de Tagamanent), Imma Font (alcaldessa de Campins), Isidre Pineda (alcalde de Caldes de Montbui), Joan Galiano (alcalde de Bigues i Riells del Fai), Luisma Pintor (alcalde de santa Maria de Martorelles), Marc Candela (alcalde de Martorelles), Marta Bertran (alcaldessa de Lliçà de Vall), Martí Pujol (alcalde de Llinars del Vallès), Núria Masnou (alcaldessa de Montseny), Pam Isús (alcaldessa de sant Pere de Vilamajor), Pep Moret (alcalde de l’Ametlla del Vallès), Oriol Ramon (president ERC Vallès Oriental) i Sònia Galtié (Secretària general ERC Vallès Oriental).

El ple per debatre la moció de censura se celebrarà aquest dimarts, a les 12h.

Edicions locals