Consens al ple molletà per reclamar una nova llei de millora de barris

La proposta va ser presentada pel grup municipal de Mollet en Comú

Política

Consens al ple molletà per reclamar una nova llei de millora de barris
Consens al ple molletà per reclamar una nova llei de millora de barris

El ple de l'Ajuntament de Mollet va aprovar per unanimitat una proposta de moció de Mollet en Comú que demana al futur nou Govern de la Generalitat l'elaboració d'una nova llei de barris, a imatge de la desenvolupada pel Govern Tripartit fa 16 anys, i que va permetre la rehabilitació integral de barris degradats de moltes ciutats del país, entre els quals el de Plana Lledó, que va rebre una injecció de diners per a la millora de la via pública i programes de cohesió social.

La proposta demana que aquesta Llei de millora urbana, social i ambiental de barris i viles sigui el primer projecte de la pròxima legislatura, una llei que hauria d'incorporar un fons nodrit amb recursos de la Unió Europea, de l’Estat i de la Generalitat.

En la moció, Mollet en Comú apunta que la crisi sanitària generada per la pandèmia "ha posat més en evidència les desigualtats entre barris: als barris vulnerables hi ha major densitat, més proximitat física, els habitatges són més petits, tenen menys ventilació i no disposen d’espais públics de qualitat". Uns barris que reben a més "un impacte més negatiu de l'actual crisi climàtica". En aquest sentit, la moció apunta a la necessitat de fomentar "l’urbanisme ecològic", en la rehabilitació residencial i en la renovació urbana i rural, que no deixi fora de la transició ecològica els barris i viles més vulnerables. "Cal una transició socioecològica, un canvi de model. És un repte enorme i ha de ser l'eix que estructuri les polítiques de recuperació de la Covid", deia la portaveu de Mollet en Comú, Marina Escribano.

 

Edicions locals