Mollet reclama a l'Estat que els Ajuntaments puguin disposar d'un 10% dels fons europeus per a la recuperació

La moció, presentada per Cs Mollet, va ser aprovada al ple per unanimitat

Política

Mollet reclama a l'Estat que els Ajuntaments puguin disposar d'un 10% dels fons europeus per a la recuperació
Mollet reclama a l'Estat que els Ajuntaments puguin disposar d'un 10% dels fons europeus per a la recuperació

El ple de l'Ajuntament de Mollet ha tirat endavant una moció que demana al Govern de l'Estat que les entitats municipals puguin disposar d'un 10% dels fons de recuperació procedents de la Unió Europea, els anomenats Next Generation UE.

Amb aquesta proposta, presentada per Cs Mollet i aprovada per unanimitat, Mollet se suma a la reclamació municipalista perquè els ajuntaments juguin un paper actiu en el repartiment dels ajuts que han d'arribar de la Unió Europea. "Els fons europeus són una gran oportunitat que el món local no pot desaprofitar", exposava la regidora de Cs, Eva Guillén, qui recordava el compromís del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de repartir aquests fons amb els ajuntaments. "Sánchez es va comprometre però després el PSOE i Vox van rebutjar la moció en aquest sentit que es va aprovar al Senat", lamentava Guillén, una postura que la moció considera "una estratègia essencialment centralitzadora" per gestionar aquests fons.

A banda de la disposició del 10% dels fons, la proposta del partit taronja també demana que s'eliminin barreres burocràtiques i s'agilitzin els processos administratius vinculats a la gestió d'aquests fons i que es reforcin els mecanismes de control, avaluació, selecció i fiscalització de projectes.

Projectes molletans

De fet, l'Ajuntament de Mollet fa unes setmanes feia públics els tres projectes que presentava per optar a aquests fons europeus. La conversió de Can Magarola en un polígon d'activitat econòmica intel·ligent, innovador i 100% verd; actuacions per fomentar la transició ecològica a la ciutat, com la promoció de les energies renovables; i avançar cap a la digitalització de l'administració local, són els tres projectes presentats i valorats en 15 milions d'euros.

Segons el reglament aprovat per la UE sobre la destinació de les inversions, els ajuts prioritzaran projectes vinuclats a la digitalització i la transició ecològica, per promoure la transformació del model productiu actual.

Edicions locals