El ple de Mollet reclama la restitució de l'IVA reduït per al sector de perruqueries i estètica

La moció, presentada per Ara Mollet ERC MES, va rebre el suport unànime del plenari municipal

Política

Les mobilitzacions del sector de les perruqueries i l'estètica han rebut el suport del ple de l'Ajuntament de Mollet en la seva demanda de recuperar l'IVA reduït.

El plenari va aprovar per unanimitat una moció presentada per Ara Mollet ERC MES per instar el Govern de d’Estat espanyol a la restitució del tipus d'IVA reduït del 10% com a servei de primera necessitat per al sector de la perruqueria i l’estètica, que actualment es troba gravat amb el tipus general del 21%.

El portaveu d'Ara Mollet ERC MES, Oriol López, recordava que el 2012, i davant la crisi econòmica que vivia el país,  l'aleshores Govern del Partit Popular va modificar l'estatus fiscal d'aquest sector, una modificació que havia de ser "temporal" però que s'ha convertit en definitiva en ser corregida per cap dels governs posteriors. López apuntava la "difícil situació" que viu el sector, que, segons la formació, hauria perdut el 30% de les empreses que existien, portant a l'atur més de 30.000 treballadors, i mantenint-ne encara en ERTO més de 8.000, el que suposa la pèrdua del 40% de les ocupacions existents en el sector fa un any.

Ara Mollet considera "desproporcionat i incoherent" l'IVA aplicat al sector, una percepció compartida per la resta de grups municipals, que també van demanar una revisió dels barems fiscals actuals i un pla de rescat sectorial que salvi el sector.

Altres mocions d'Ara Mollet

El ple també va aprovar una moció presentada per Ara Mollet de rebuig a la deslocalització de Bosch de la planta de Lliçà d'Amunt, que afecta una trentena de molletans, en què també es demanava la derogació de la reforma laboral. Durant el debat es va posar en relleu la necessitat d'un pla de reindustrialització del país. La moció va comptar amb el vot a favor de tots els grups municipals, que ja havien mostrat el seu suport al comitè d'empresa a través d'una resolució de la junta de portaveus de l'Ajuntament.

D'altra banda, el plenari va donar el vistiplau també a la demanda d'instar el Govern espanyol a iniciar el tràmit i aprovar en aquesta legislatura una llei estatal basada en el projecte elaborat pel Ministerio de Igualdad i les entitats trans, per a la igualtat plena de les persones trans. En aquest cas, la moció va comptar amb el vot favorable de tots els grups i l'abstenció del PSC i un vot particular del regidor Francisco Sancho, de Mollet en Comú.

Edicions locals