IUSF recupera l'alcaldia de Sant Fost amb el suport de Sant Fost en Comú Podem

La moció de censura contra el govern de Carles Miquel, ha prosperat amb 7 vots a favor i 6 en contra

Política

IUSF recupera l'alcaldia de Sant Fost amb Montserrat Sanmartí al capdavant
IUSF recupera l'alcaldia de Sant Fost amb Montserrat Sanmartí al capdavant

Sant Fost de Campsentelles

Després de gairebé dos anys a l'oposició, Independents Units per Sant Fost (IUSF) torna a governar a Sant Fost amb Montserrat Sanmartí al capdavant del consistori santfostenc. La fins ara líder de l'oposició, serà l'alcaldessa del municipi gràcies al pacte de coalició amb el regidor Alberto Bastida, de Sant Fost en Comú Podem i després que aquest dimarts hagi prosperat la moció de censura que ambdós partits han presentat contra el fins ara alcalde d'ERC-Junts, Carles Miquel.  

El ple ha estat marcat pels retrets, per una banda -IUSF i Podem- cap a l'alcalde: "Hem tingut un alcalde que no ha sortit del despatx durant mesos", deia Sanmartí confirmant la bona entesa amb el regidor de Podem i fent la primera declaració d'intencions cap a la ciutadania: "Junts tenim la confiança que ho podrem fer millor. Us puc assegurar que trepitjarem al carrer i us escoltarem".

Mentre que Bastida assegurava: "El pas que s'ha donat avui era necessari per al poble de Sant Fost" i retreia a Miquel que "no va entendre què significava governar amb coalició", assegurant que "el nou govern tindrà l'opció de revertir la mala gestió que s'ha fet aquests anys" i afegia: "Avui conformem una nova majoria per responsabilitat amb el poble de Sant Fost i amb la gent".

Per la seva banda, el fins avui alcalde, Carles Miquel, apuntava: "La política del poble hauria de ser un punt trobada de persones que pensen diferent, però que tenen interès comú" i carregava en contra de l'oposició: "Hem tingut una oposició que s’ha negat a seure i s’ha instaurat en la crispació".

Miquel que ha assegurat que ser alcalde ha estat "una de les millors experiències personals" que ha viscut, també ha tingut paraules d'agraïment pels seus regidors: "Hem creat un equip de treball increïble", pels treballadors municipals i per la solidaritat dels veïns durant la pandèmia.

Així mateix, ha desitjat al nou govern "molta sort "i els ha emplaçat a continuar els projectes en marxa que ha engegat el seu equip.

La moció de censura que s'ha debatut en un ple celebrat a porta tancada, a causa de les restriccions de la Covid, ha prosperat amb els vots a favor dels 6 regidors d'IUSF i el regidor d'En Comú Podem. Mentre que els 5 regidors d'ERC-Junts i la regidora no adscrita, hi han votat en contra.

Finalitzat el ple, Sanmartí i el seu equip han celebrat la tornada al govern des de les escales de davant la porta d'entrada de l'Ajuntament. Al carrer l'esperaven una vintena de persones simpatitzants de la formació independent. També Carles Miquel ha comptat aquest dimarts amb el suport de regidors i alcaldes d'ERC a la comarca.

Edicions locals