La família Falguera deixa el negoci dels electrodomèstics 70 anys després

La botiga de Jaume I passarà a mans de l'empresa Electro Norma, del grup que explota la marca Milar a Catalunya

Economia

La família Falguera deixa el negoci dels electrodomèstics 70 anys després
La família Falguera deixa el negoci dels electrodomèstics 70 anys després

Després de gairebé 70 anys, la família Falguera deixarà de regentar l'emblemàtica botiga d'electrodomèstics de l'avinguda Jaume I.

Coincidint amb la jubilació dels pares, l'Isidre Falguera Negre i la M. Antònia Ribas Safont, la nissaga de botiguers molletans, que completa el fill Oriol Falguera Ribas, ha rebut l'oferta de compra de l'empresa Electro Norma, del grup SACSE, que explota la marca Milar a Catalunya, i a la qual també pertany Falguera Electrodomèstics, que ha adquirit la històrica botiga d’electrodomèstics i menatge. "Oferiran els mateixos articles i serveis i, a més, mantindran el mateix personal", explica Isidre Falguera sobre el nou propietari. "És una empresa companya del grup SACSE i esperem que els clients dipositin en ells la mateixa confiança que han dipositat en nosaltres els darrers 70 anys", diu Falguera. Electro Norma és una firma amb més de 60 anys d'experiència en el sector, que compta amb una dotzena de botigues repartides pel territori.

Honestedat, la clau del negoci

Falguera considera que la clau de l'èxit del negoci ha estat l'"honestedat". "Hem intentat sempre escoltar què necessitava la gent, assessorar-la i ajudar-la a trobar-ho", diu Isidre Falguera. “Hem estat sempre al cas de les últimes novetats, i de l’ús de tot el que venem, ja que és essencial per donar un bon servei als nostres clients”, rebla el seu fill Oriol. Després de tota una vida amb "dedicació exclusiva" a la botiga, els Falguera traspassen el negoci, un traspàs que es farà efectiu aquest dijous.

Pere Falguera, un comerciant de soca-rel

Un armari de castany, un aparador amb suports i persiana i 6.800 pessetes. Aquest és el primer inventari del negoci dels Falguera, que va forjar Pere Falguera, pare de l'actual propietari als anys 50. "El pare era empleat de l'Ajuntament però volia deixar de tenir un cap i treballar pel seu compte", explica l'Isidre. Aquesta ambició va fer que el 1951 iniciés l'aventura amb la compra-venda de tot tipus de productes fent de comercial de la Societat de Crèdit, una empresa dedicada a la venda de béns a crèdit.

Amb la fallida de l'empresa barcelonina, Falguera gestiona durant un temps l'estoc de la societat i, finalment, s'estableix pel seu compte. Rellotges, gavardines, i un ventall ben variat de productes farcien l'oferta de la primera botiga, ubicada al carrer Sant Vicenç número 10, on vivia la família, i a on, fins i tot, s'hi podien comprar llegums cuits per la mare, l'Eulàlia Negre. "Durant la guerra el pare va estar a Barcelona i sempre veia cua a una botiga on venien llegums i hi va veure el negoci", recorda el seu fill.

Amb 20 anys, l'Isidre entra al negoci familiar. A principis dels 70, la família compra un solar a Jaume I, on construeixen l'edifici de l'actual botiga, que comença a operar el 1973 i que anys més tard van poder ampliar amb l'adquisició, l'any 1994, del solar contigu propietat de Telefónica.

El negoci funciona i els anys 90, la firma esdevé societat anònima: Falguera Centre Comercial SA, ja amb la tercera generació, l'Oriol Falguera, a l'empresa. Ara, gairebé 70 anys d'ençà d'aquell primer document, la família tanca una etapa de la història viva del teixit comercial molletà.

 

Edicions locals