La PAH es mobilitza contra Solvia per a aconseguir la renovació dels lloguers socials

Membres de la plataforma de Mollet s'han concentrat aquest matí davant les oficines del Banc Sabadell de l'avinguda Jaume I

Societat

La PAH es mobilitza contra Solvia per a aconseguir la renovació dels lloguers socials
La PAH es mobilitza contra Solvia per a aconseguir la renovació dels lloguers socials

Membres de la Plataforma d'Afectats per l'Habitatge (PAH) de Mollet i el Baix Vallès s'han concentrat aquest matí davant les portes de l'oficina del Banc Sabadell que hi ha a l'avinguda Jaume I de Mollet per reclamar la renovació dels lloguers socials.

Els concentrats han empaperat les finestres de l'entitat bancària i s'han col·locat davant la porta de l'oficina de Jaume I, amb una pancarta amb el lema "PAH Mollet del Vallès en defensa del dret a un habitatge digne" i corejant, altaveu en mà, lemes com "No pot ser, gent sense casa i casa sense gent".

Aquesta acció a Mollet forma part de les mobilitzacions que s'han engegat aquest dimecres en una vintena de municipis catalans per reclamar la renovació dels lloguers socials com una solució més directe per evitar els desnonaments. Fernando Vázquez és membre de la PAH de Mollet i Baix Vallès: "Aquesta és una acció conjunta que s'està duent a terme a tota Catalunya per abordar al Banc Sabadell, que en el seu dia es va comprometre amb nosaltres a posar un interlocutor vàlid, però no ha dut a terme el seu compromís".

Des de la PAH recorden que: "Gràcies a la Llei 24/2015, aconseguim evitar milers de desnonaments, obligant bancs i fons voltor a oferir lloguer social en funció als ingressos de la unitat familiar", però lamenten: "El que no recull la Llei és l’obligació de renovar-los si la situació de la família el requereix. Per això, des de la PAH, aconseguim ampliar la Llei amb el Decret 17/2019, recentment suspès pel Tribunal Constitucional a petició del PP, en un nou atac al Dret a l’habitatge", expliquen en un comunicat.

Des de la PAH denuncien que "encara tenint contractes de renovació de lloguer social aprovats, Solvia ha estat mesos retardant les signatures i li va faltar temps per a apel·lar que, amb el Decret 17/2019 suspès, ara no té cap obligació legal" i reclamen una solució: "És hora que entenguin que nosaltres no som nombres d’expedients. Som famílies vulnerables i assenyalarem a cadascun dels còmplices de la banca, i exigim respostes a totes les nostres demandes. No permetrem que ens continuïn marejant amb tràmits via web i mails que no tenen respostes i tercers gestors que l’única cosa que fan és entorpir i dilatar les tramitacions dels casos amb peticions de documentació fins al cansament".

Edicions locals