Els representants veïnals de Mollet i la Plataforma per la Sanitat uneixen forces per reclamar el CUAP i un tercer CAP

També demanaran a l'Ajuntament una planificació per retirar el fibrociment a la ciutat

Societat

Imatge de la plataforma en la seva reivindicació per un CUAP a Mollet
Imatge de la plataforma en la seva reivindicació per un CUAP a Mollet

La Federació d'Associacions Veïnals de Mollet del Vallès (FAVM) i la Plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès uniran esforços per reclamar millores en la xarxa d'equipaments sanitaris a la ciutat.

Les dues entitats s'han reunit fa uns dies per cooperar en la petició a la Generalitat perquè el Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) que el Pla Estratègic Sanitari del Vallès Oriental 2019-2022 preveu instal·lar al Baix Vallès s'ubiqui a Mollet.

A més de la reivindicació del CUAP, que també arribava fa mesos al ple municipal en forma de moció, les dues entitats també reclamen un tercer ambulatori a la ciutat, que complementaria el servei que actualment donen els CAP de Plana Lledó i Can Pantiquet. "Proposem que es pugui estudiar la possibilitat de construir un únic edifici i compatibilitzar els dos serveis", apunten ambdues plataformes en un comunicat conjunt. A més, també proposen que s'estudiï la possibilitat que aquest hipotètic edifici se situï el més pròxim al centre de la ciutat possible.

D'altra banda, els representants veïnals també s'han unit a una altra de les reivindicacions de la Plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès, que vol treballar per l'eliminació de l'amiant a edificis i la via pública. En aquest sentit, han acordat presentar una moció conjunta perquè l'Ajuntament de Mollet elabori un pla plurianual i una normativa per eliminar el fibrociment de manera gradual.

Les entitats s'insten a continuar col·laborant en temes d'interès de la ciutadania de Mollet "especialment en defensa d'una sanitat pública universal i de qualitat".

Edicions locals