La Junta de Portaveus de Mollet demana salconduits culturals durant el confinament

La moció presentada pel PSC ha estat aprovada per unanimitat

Cultura

Imatge d'un dels espectacles de la MITMO aquest cap de setmana
Imatge d'un dels espectacles de la MITMO aquest cap de setmana | Aj. Mollet

La Junta de Portaveus de Mollet ha aprovat una moció presentada pel grup socialista en què demana a la Generalitat que posi en marxa salconduits culturals durant la nova fase de confinament comarcal per poder preservar així l'activitat cultural. La moció ha estat aprovada per unanimitat.

En la moció, els socialistes recorden que el 6% de les empreses de Catalunya que han presentat un ERTO són del sector de la cultura. "Amb l’actual emergència sanitària, social i econòmica, s’ha posat de manifest la vulnerabilitat de la cultura, i de manera especial la indústria cultural a Catalunya, quan encara no s’havia recuperat de l’anterior crisi econòmica i financera", apunta el text.

Per aquest motiu i atès que alguns municipis estan reiniciant els actes culturals amb les corresponents mesures de seguretat sanitàries, com és el cas de Mollet del Vallès, que el cap de setmana celebrava la Mostra Internacional de Titelles (MITMO), la moció insta el Govern de la Generalitat que permeti que les entrades a espectacles culturals esdevinguin salconduits culturals, que permetin la lliure circulació entre comarques per facilitar l’assistència a qualsevol esdeveniment cultural i "així demostrar que, tal com va
declarar el govern de la Generalitat de Catalunya, la Cultura és un bé essencial".

Edicions locals