Nova campanya per la tinença responsable d'animals de companyia a Mollet

L'Ajuntament recorda que l'incompliment de la normativa pot suposar sancions de fins a 2.000 euros

Societat

L’Ajuntament de Mollet ha posat en marxa una nova campanya de conscienciació i tinença responsable d’animals de companyia, que durant quatre setmanes, anirà a càrrec dels agents cívics i que després passarà a mans de la Policia Municipal, que poden arribar a imposar sancions de fins a 2.000 euros per incompliment de la normativa.

Al marge d’alertar sobre l’obligatorietat de respectar i complir les normatives vigents, aquest cop, la campanya, també comportarà la distribució d’una butlleta a través de la qual els propietaris i les propietàries de mascotes es comprometen a aquesta tinença responsable i adoptar comportaments cívics per seguir fent de Mollet una ciutat de convivència.

Com és habitual, la campanya la iniciaran els agents cívics, durant quatre setmanes, i després seran els agents de la Policia Municipal els qui li donaran continuïtat.

De fet, seran els encarregats de sensibilitzar als propietaris i a les propietàries de gossos sobre la necessitat de comportar-se de forma cívica, fomentar hàbits de conducta per millorar la convivència ciutadana i fer complir les obligacions legals corresponents.

Com a novetat, durant la campanya es distribuirà una butlleta, que un cop emplenada es pot lliurar a l’Ajuntament, al Centre Cívic de Can Borrell o al Centre Cultural La Marineta i a través de la qual els propietaris i propietàries es comprometen a una tinença responsable dels seus gossos i a complir les normes de convivència en societat.

Totes aquelles persones que emplenin la butlleta rebran com a obsequi una ampolleta, fins a esgotar existències, amb el propòsit de conscienciar sobre la importància de tirar una mica d’aigua als orins dels gossos a la via pública per tal de minimitzar l’afectació sobre el mobiliari urbà i les façanes.

La butlleta, que també es pot descarregar des del web de l’Ajuntament www.molletvalles.cat, també es recorden alguns principis de conducta responsable com ara tenir els gossos inscrits al Registre de l’Ajuntament, estar identificats amb un xip, vetllar per l’espai públic, portar-los lligats, tenir cura que no entrin en espais d’esbarjo infantils o el compromís de no abandonar-los o maltractar-los.

El no compliment d’aquestes normes pot comportar sancions que van del 300 als 2000 €.

A banda de recordar la normativa vigent sobre tinença d'animals, la regidora de Respecte Animal, Núria Muñoz, afegeix que la campanya també vol “posar èmfasi en el fet que els gossos formen part de la nostra societat, conviuen amb nosaltres, i per tant, també tenen drets que s’han de respectar”.

 

Edicions locals