El Mataró, últim escull per a la final de Lliga Catalana

El DM Group Mollet disputarà dissabte la semifinal en un únic partit

Esports

El Mataró, últim escull per a la final de Lliga Catalana
El Mataró, últim escull per a la final de Lliga Catalana | Arxiu

Mollet del Vallès

La final de la Lliga Catalana d'EBA espera finalista entre el DM Group Mollet i el Mataró. La segona semifinal d'aquesta 39a edició tindrà lloc dissabte al Palau d'Esports Josep Mora de Mataró en un únic partit, que donarà el passi a la final de la competició catalana per jugar-se el títol contra el Plus Ultra Seguros Roser.

En l'última dècada el Mollet ha disputat fins a quatre finals de la Lliga Catalana d'EBA amb un ple de derrotes. Els molletans volen aixecar el títol de campions que el curs passat se'ls va escapar contra el CB Vic (78-71). Per guanyar la copa, els de Josep Maria Marsà han de vèncer en primer lloc al Mataró. Curiosament, els dos conjunts, que militen al mateix grup C4 de la Lliga d'EBA, es van veure les cares fa tan sols dues setmanes a la pista maresmenca amb una victòria molletana tàctica en l'últim sospir del compromís. Una cistella de Xavier Assalit pocs segons abans del final va permetre tancar la fase regular als molletans com a únic equip invicte de les lligues estatals de bàsquet amb un triomf ajustat, 75 a 77.

Els dos precedents d'aquesta temporada entre Mollet i Mataró són favorables als vallesans. En el partit de la primera volta els molletans van posar el mode piconadora i van guanyar amb rotunditat, 85 a 53.

Pendents del Salou a EBA

El DM Group Mollet està a l'espera de conèixer el seu rival per a la fase prèvia de la promoció d'ascens d'EBA. A falta d'un partit ajornat, el rival a hores d'ara seria el Brasol CB Salou, que encara no és matemàtic perquè va perdre el seu últim compromís contra l'Esparreguera. Tot i això, els tarragonins ho tenen molt a favor seu perquè tan sols jugarien la fase prèvia si el Plus Ultra Seguros Roser guanya el seu duel ajornat contra el Llucmajor i ho fa recuperant els 65 punts de diferència amb el Salou.

Edicions locals