El ple de Mollet, contrari a les comissions bancàries abusives

Moció presentada a proposta de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Mollet

Política, Economia

El ple municipal ha aprovat per una àmplia majoria una moció, presentada per Mollet en Comú a proposta de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Mollet, per tal que els governs competents acabin amb la nova pràctica dels bancs d'imposar quotes abusives que denominen prestació de serveis i que perjudiquen especialment aquelles persones amb menys ingressos.

Segons explicava el ponent de la moció, Francisco Sancho, els bancs fixen quotes abusives a totes aquelles persones que tinguin ingressos mensuals inferiors a 600 €, una pràctica que afecta pensionistes, assalariats, desocupats, i persones que reben subsidis. "Són les persones més desfavorides que estan obligades a percebre els seus ingressos per transferències bancàries", apunten. "El banc té tot el control per desenvolupar aquestes pràctiques poc ètiques i denunciables en un moment de crisi sanitària i social com l’actual que perjudica els i les més desfavorides atesa la insuficiència d’ingressos que perceben".

La moció recorda que el sector bancari ha percebut ajudes públiques de desenes de milions d’euros i se’ls ha facilitat una transició a un mercat "on molt poques entitats continuen tenint beneficis astronòmics o on veiem com els seus alts executius tenen sous indecents. És del tot inacceptable que s’estenguin aquestes pràctiques i siguin permeses pels governs de l’Estat i de la Generalitat". Per això, la moció insta els governs competents a què actuïn amb les normatives pertinents per acabar amb aquesta pràctica.

Durant el debat, el portaveu de Junts per Mollet, Joan Daví, va qualificar de "vergonyoses" aquestes pràctiques quan "estem vivint regulacions laborals en el sector de la banca que deixarà milers de persones sense feina". Daví afegia la proposta que les administracions estudiïn la implantació d'una banca pública, una proposta a què es mostrava també favorable Mollet en Comú.

La moció va comptar el vot afirmatiu de tots els grups municipals excepte l'abstenció de Cs, qui considerava que en l'exposició de fets de la moció hi havia una "clara càrrega ideològica que no podem compartir", deia Iván Garrido, de Cs.

 

Edicions locals