Les bases locals de comuns i Podem advoquen per la reunificació a Mollet

En un escrit conjunt reclamen que les direccions dels partits obrin el debat per a la confluència en un únic espai

Política

Les bases locals de comuns i Podem advoquen per la reunificació a Mollet
Les bases locals de comuns i Podem advoquen per la reunificació a Mollet

Laura Ortiz

Fa poc més de dos anys que es consumava el divorci de la coalició entre els comuns i Podem a nivell molletà amb el trencament de Canviem Mollet, una ruptura que s'acabaria consolidant amb la presentació de dues candidatures –Mollet en Comú i Podem– a les eleccions municipals de maig de 2019.

Ara, membres de les bases d'ambdues formacions han fet públic un escrit conjunt que advoca per la reunificació de tots dos partits en un únic espai polític a imatge dels seus homònims nacionals. "Les direccions tant de Podem com de Catalunya en Comú indiquen que cal anar cap al camí de la confluència total", explica David Moreno, inscrit a Podem Mollet, i un dels signants de l'escrit, qui recorda que els votants molletans que han participat en els processos en l'àmbit nacional han apostat majoritàriament per aquesta unió. "No podem separar els projectes estatal, nacional i local, perquè formen part d'un mateix relat transformador", creu Moreno, qui opina que la ruptura a Mollet "és artificial perquè respon més a qüestions personals que no de caràcter polític".

Com a inscrit al cercle local de Podem Mollet, Moreno considera que el trencament de Canviem Mollet es va fer "sense un debat real i amb manca de diàleg –en el si del cercle de Podem– i ara molts inscrits s'han quedat pel camí perquè no estan d'acord amb el seguidisme al PSC i amb què no s'obrís la possibilitat a altres acords", assevera Moreno.

Demanda per obrir el debat

Amb aquesta iniciativa, les bases favorables a la confluència volen forçar les direccions a obrir el debat a les respectives assemblees de Podem i Mollet en Comú perquè es posi sobre la taula la reunificació de l'espai. "És una qüestió que s'ha plantejat entre la militància perquè creiem que ara, amb la pujada de la ultradreta, és quan l'esquerra ha d'estar més unida que mai", considera Cristóbal Camacho, sindicalista i membre de Mollet en Comú, qui afegeix: "Amb aquesta petició el que volem és que les direccions dels partits reflexionin", conclou.

Edicions locals