La molletana Aurora Madaula, nova secretària segona de la Mesa del Parlament

L'hemicicle va escollir la membre de JuntsxCat en la sessió de dijous

Política

La molletana Aurora Madaula, nova secretària segona de la Mesa del Parlament
La molletana Aurora Madaula, nova secretària segona de la Mesa del Parlament | Marta Sierra

ACN

El Parlament de Catalunya va escollir dijous la diputada de JxCat Aurora Madaula com a nova secretària segona de la Mesa. Amb 74 vots a favor, la política molletana relleva en el càrrec al diputat Jaume Alonso Cuevillas que va renunciar a ser membre de la Mesa després de tenir discrepàncies amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs, tres setmanes després de la constitució de l'òrgan.

Cuevillas va mantenir diferències amb Borràs sobre el vot delegat del diputat de JxCat Lluís Puig i la tramitació de propostes de resolució que poden comportar la inhabilitació de membres de la Mesa. A principis d'abril, tant ERC com la CUP ja van anunciar que donarien suport al nomenament de Madaula.

La votació per escollir la nova secretària segona de la Mesa del Parlament es va fer amb urna i paperetes. Cada diputat va proposar un electe per assumir el càrrec. Al marge de Madaula que va rebre 74 vots, el diputat d'En Comú Podem Lucas Ferro en va rebre 40 i l'electa de Vox María Elisa García Fuster, 11. Es van produir 3 vots en blanc i 5 de nuls.

 

Edicions locals