El molletà Gerard Martínez guanya les seves segones Catskills com a professor

El seu alumne Raul Eréncia ha estat escollit campió en la categoria d'Animació Digital 3D

Cultura, Societat

Gerard Martínez, Raul Eréncia i Garrett Muñoz
Gerard Martínez, Raul Eréncia i Garrett Muñoz

El molletà Gerard Martínez va guanyar el passat 21 d'abril el seu segon premi Catskills com a professor. Hi va participar com a docent Raul Eréncia Rodríguez i Garrett Muñoz Ortiz, representant l'escola Creatiu i Tècnic Sabadell, i Raul Eréncia en va ser el campió.

Les Catskills és el campionat de Catalunya de formació professional on els alumnes d'ensenyaments professionals d'arreu del territori català competeixen en 38 oficis (skills) relacionats amb els estudis que estan cursant. En aquest cas, hi participaven en Animació Digital 3D. De fet, fa dos anys ja hi va participar Martínez com a entrenador i també hi va guanyar.

El jove docent de 25 anys explica que la seva tasca va ser, prèviament a la competició, la d'entrenar els seus alumnes, i durant el campionat "avaluar la feina dels diferents contrincants".

Pel que fa als alumnes, "han de fer un personatge d'inici a final, des de les 9 h fins a les 18 h. Això passa des del dibuix inicial, el modelatge i la textura, fins a fer una petita animació". Tot plegat es fa amb una temàtica que dona l'organització a l'inici de la jornada, i que en aquest cas va ser crear un tomàquet mexicà d'estil com els personatges d'Angry Birds.

Martínez assegura que "és un honor grandíssim presentar alumnes de primer any i poder ser guanyadors" i destaca que, a causa de la Covid, tot plegat s'ha organitzat molt ràpidament i només han tingut un mes de preparació.

Com a guanyadors del campionat de Catalunya, a finals d'any hi participaran en les Spainskills a Madrid, on Gerard Martínez ja va competir fa dos anys –aleshores amb Sergio Sánchez com a alumne– i hi van quedar tercers.

Els guanyadors del campionat estatal representaran Espanya a les WorldSkills, que serien les olimpíades de la Formació Professional.

Edicions locals