Mollet en Comú referma l'aposta per la unitat mentre Podem diu tenir el suport de les seves bases

Les direccions avancen que portaran a les respectives assemblees el deabt sobre una hipotètica confluència a Mollet

Política

Imatge d'arxiu del grup municipal de Canviem Mollet
Imatge d'arxiu del grup municipal de Canviem Mollet

Mollet del VallèsLaura Ortiz

La publicació la setmana passada a SomMollet d'un escrit signat per membres de base de Podem i Mollet en Comú a favor d'obrir un debat per reconstruir  la confluència de tots dos partits a nivell local ha estat rebuda per les direccions de forma diferent. Mentre des del partit lila s'han mostrat "sorpresos" per la proposta, des de les files dels comuns apunten que aquesta referma la seva voluntat "d'unitat".

Marina Escribano, responsable de Mollet en Comú, assegura que "des del principi de la creació dels comuns la nostra voluntat ha estat sempre la de la unitat. El cas de Mollet és una anomalia perquè no va en la línia de confluència que segueixen els partits a nivell estatal i català", coincideix Escribano amb el document publicat. I afegeix: "La ruptura a Mollet es va donar per motius personalistes i les bases no entenen que no se segueixi la línia de confluència", diu la líder dels comuns, qui, a diferència de la direcció de Podem, assegura que la dels comuns "sí que sabia de les inquietuds de les bases en aquest sentit".

Per contra, la secretària general del cercle de Podem a Mollet, Núria Muñoz, recorda que el cas de Mollet, on els dos espais polítics estan separats, "no és un cas aïllat. Cada cercle i municipi és una realitat i quan la nostra assemblea va prendre la decisió de trencar Canviem Mollet i presentar-se en solitari vam tenir l'aval de la direcció a Catalunya", assegura Muñoz.   

"Molestos" per les formes

Més enllà del fons de la proposta, la responsable molletana de Podem assegura que els actuals membres del cercle estan "molestos" per les formes en què s'ha presentat. "Des de la direcció no teníem coneixement d'aquesta iniciativa i ens hem assabentat per la premsa. A Podem tenim els nostres òrgans de participació i si ho volien debatre ho haurien d'haver presentat a l'assemblea, que és on es debaten i es prenen les decisions", opina Muñoz. La secretària general del partit lila, a més, resta legitimitat al document perquè considera que no representa les bases de Podem. "El text el signa una persona que, més enllà de ser un inscrit a Podem, no participa en el cercle ni a les assemblees locals", diu Muñoz.

De fet, la líder de Podem recorda que des de fa un any, amb l'assemblea a nivell estatal del partit, Vistalegre III, existeix la diferenciació entre la figura del militant i de l'inscrit. "Els militants són els que tenen dret a vot i a prendre decisions", diu Muñoz, qui assegura que les bases de Podem a Mollet –uns 30 militants, dels quals una quinzena participen en les assemblees– estan aliniades amb la direcció. "Si hi ha un corrent crític que presentin una alternativa", conclou.

Debat a les assemblees

Tot i els diferents posicionaments, tant Muñoz com Escribano han avançat que el debat es portarà a les respectives assemblees. "És un debat recurrent que ja hem tractat en altres ocasions, però ens hem emplaçat a tornar-lo a parlar en la propera assemblea", assegura Muñoz, qui, amb tot diu: "En parlarem, però tampoc es podrà votar res perquè no hi ha cap proposta ferma".

Per la seva part, Escribano també avança que es portarà a l'assemblea dels comuns, tot i que opina que "qui ha de dir com creu que s'ha d'abordar la qüestió és aquest grup promotor que ha fet la proposta. És interessant que les bases ho continuïn liderant", opina.

Edicions locals