Imma Triano: Emprenedoria a la xarxa per guanyar qualitat de vida

BAIXVALLESANS AMB EMPENTA. Contrapunt inicia una sèrie de reportatges de veïns que planta cara a la crisi

Economia

Hi ha persones que afronten les dificultats amb optimisme i cerquen sempre noves oportunitats. Són sovint veïns propers, amb valors importants per sortir-se’n en el context actual. Aquesta sèrie d’articles vol fer-los aflorar i donar-los a conèixer. L’Imma Triano és un exemple d’una molletana amb empenta, que veient-se a venir el seu acomidament no es va quedar de braços creuats i va iniciar la gestació d’una empresa pròpia, que ha començat a caminar aquest 2012

“No tenim por al fracàs. Ho podem fer i, si no funciona, l’experiència haurà estat molt enriquidora”. Aquesta és l’actitud que esperonava l’Imma Triano (Mollet, 1975) i les seves sòcies a emprendre una aventura empresarial que, amb només un trimestre de vida, ja dóna els primers èxits.

L’Imma treballava a Barcelona a Màrqueting i Comunicació d’una firma de cosmètica. L’any passat ja albirava un futur incert i va començar a informar-se per muntar el seu propi negoci, tot adaptant-lo a “la feina que nosaltres voldríem”, una premisa que bàsicament implica compaginar la vida laboral i personal. “Volíem flexibilitat horària. Així la meva sòcia es pot fer càrrec de la seva criatura”, explica. L’Imma feia 15 anys que treballava a Barcelona i pràcticament no feia vida a Mollet. “Ara puc fer coses tan normals com apuntar-me a un curs, dinar amb el meu marit i anar a comprar al mercat”, diu riallera.

La clau ha estat la creació d’una empresa de venda de cosmètica per Internet, “gairebé sense externalitzar res”, sinó formant-se i adquirint nous coneixements. El portal www.integralbeauty.es ha anat incorporant marques de prestigi, com Sothys, la primera en apostar-hi. Gràcies a la formació contínua, Triano ha pogut treballar en el bon posicionament a la xarxa del seu portal, fet que li ha obert possibilitats d’obrir altres línies de negoci, que estudia amb la seva sòcia. “Altres empreses ens han demanat assessorament en aquest àmbit”, explica.

Després d’una gestació intuïtiva de l’empresa, l’Imma es va adreçar a Emfo per “estudiar l’estratègia”. Ara forma part del programa d’assessorament a emprenedors Aprendre+Emprendre +Créixer, paraules que defineixen el procés de l’Imma qui ha anat reorientant el seu futur laboral.

De la política a la cosmètica
L’Imma és llicenciada en Ciències Polítiques i va treballar de mà dreta del catedràtic Vicenç Navarro a la Universitat Pompeu Fabra. Allà va conèixer la seva sòcia, la Marta, llavors coordinadora del màster en Polítiques Públiques. El seu camí ha canviat molt, però ha aconseguit adaptar-lo a les seves necessitats personals. Fruit de l’esforç i l’optimisme.

Edicions locals