Gairebé 2.000 llars de Mollet reben la bonificació per l'ús de la deixalleria

En total, han suposat uns 63.911 € de rebaixa en la taxa d'escombraries

Societat

Un total de 1.980 llars molletanes s'han pogut descomptar del rebut de les escombraries la bonificació per l'ús de la deixalleria comarcal, un equipament que l'any passat va registrar un increment significatiu d'aportacions. Les visites d'aquests veïns a la deixalleria han suposat 63.911 € de bonificacions de la taxa d’escombraries.

L’any passat van visitar la deixalleria 16.213 usuaris, 3.731 més que l’any 2019, un 30% més, un augment global que, segons fonts municipals, no es va veure afectat pel confinament dels mesos de març i abril, quan es va detectar una caiguda de les aportacions arribant a només 8 usuaris el mes d’abril. A aquestes xifres se sumen els 5.150 usuaris de la deixalleria mòbil, un servei que sí que va veure reduïda la seva utilització atès que es va deixar de prestar entre els mesos de març i maig. En aquest sentit, el regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto, ha assenyalat que “els confinaments viscuts podien haver provocat unes xifres globals d’ús de la deixalleria menors, i en canvi la realitat mostra una ciutadania cada cop més compromesa en generar menys residus i reciclar més”, diu Broto, qui apel·la a la responsabilitat compartida entre ciutadania i administracions per "tenir una ciutat cada cop més neta i sostenible".

Pel que fa als descomptes als rebuts de les escombraries, l’Ajuntament bonifica la taxa de recollida de residus en funció del nombre d’usos de la deixalleria que es facin al llarg de l’any; unes bonificacions que poden arribar fins al 20%. Per facilitar-hi l’accés, l’Ajuntament ha implantat una nova targeta amb codi de barres que serveix per a totes les persones que viuen al mateix domicili. Aquesta targeta permet que la ciutadania pugui registrar d’una manera més ràpida, senzilla i segura l’ús de la deixalleria municipal, de la deixalleria mòbil i del servei gratuït de recollida de mobles i trastos vells. D’aquesta manera s’ha simplificat el registre de les aportacions per bonificar la taxa de forma automàtica. “L'Ajuntament fa esforços per facilitar a la ciutadania la correcta gestió dels residus, així com beneficiar aquelles persones que utilitzen la deixalleria de forma recurrent”, ha destacat l'alcalde, Josep Monràs.

Aquestes són algunes de les dades que el Consistori ha presentat aquest dilluns, 17 de maig, Dia Mundial del Reciclatge. Des de l'Ajuntament apunten que aquestes bones xifres es produeixen en un any marcat pel confinament viscut durant els mesos de primavera a causa de la pandèmia, que va modificar els hàbits i consum de la ciutadania.

Edicions locals