Concentració a Mollet en suport dels pobles de Palestina i Colòmbia

Una vintena d'entitats convoquen la trobada per denunciar l'explotació dels indígenes colombians i les polítiques de l'Estat d'Israel contra els palestins

Societat

Concentració a Mollet en suport dels pobles de Palestina i Colòmbia
Concentració a Mollet en suport dels pobles de Palestina i Colòmbia

Una vintena d'entitats molletanes han convocat aquest dijous una concentració de suport als pobles palestí i colombià. La concentració serà a les 18 h davant l'ajuntament, on es llegirà un manifest.

Els convocants volen fer palès el seu suport, a les protestes del poble colombià que es van iniciar contra la reforma tributària que es pretenia fer al país, "una reforma que volia apujar l’IVA de productes bàsics, submergint la gent encara més en la misèria, mentre que els grans terratinents o grans empreses, entre elles empreses espanyoles com Repsol, Telefónica, Banco Santander o AGBAR, acumulen cada cop més riquesa i a la vegada denúncies de violacions de drets humans", apunten els organitzadors en el manifest.

Les protestes ciutadanes han tingut com a resposta accions violentes per part de la policia que "han provocat la mort d’almenys 35 manifestants, a més de tortures i agressions sexuals. Aquestes víctimes se sumen als 57 líders socials, 20 d’elles indígenes, que han estat assassinades a Colòmbia només enguany", asseguren.

"Volem donar el nostre suport al poble colombià en la seva lluita pels drets i dignitat, i condemnar l’explotació de les corporacions espanyoles sobre els recursos naturals i la població del país", diuen.

Suport a Palestina

Amb l'acte també es vol denunciar l'actuació de l'Estat d'Israel després dels bombardejos de les últimes setmanes a la franja de Gaza, que han provocat ja més de 120 morts, entre els quals més d'una trentena d'infants. "Des de 1948 Israel porta expulsant palestins de casa seva, reprimint les seves protestes, cometent massacres, imposant un règim d’apartheid contra la població palestina", apunta el manifest, que segueix: "Alguns mostren aquesta situació com si això fos un conflicte entre dos països. Però no, es tracta d’una ocupació per part d’un dels estats més militaritzats del món contra un poble que ni tan sols té exèrcit, que viu empresonat i bloquejat per Israel per terra, mar i aire. I en una situació d’opressió, si ets neutral t’estàs posant al costat de l’opressor".

De moment els col·lectius adherits són Mollet Feminista, Mollet en Comú, Comunistes de Catalunya, EUiA, Ara Mollet ERC, CUP, Grup de Suport del Brian, represaliat polític de Mollet, Mollet Acull, Mollet amb Cuba, Plataforma Sanitat publica Baix Vallès /Marea Blanca, Aturem la Guerra, Poble Lliure, Podemos,  CDR Mollet, Eucat, Esquerra Verda, PAH Baix Vallès, Federació d'Associacions de Veïns de Mollet i Mollet Pedala.

Edicions locals