Catalunya en Comú organitza a Mollet una jornada de neteja del riu Besòs

Amb aquesta iniciativa els comuns volen reivindicar la importància de la defensa dels espais naturals com a eix vertebrador

Política

Catalunya en Comú del Vallès Oriental convoca aquest dissabte, 22 de maig, una jornada de neteja del riu Besòs, al seu pas per Mollet. Amb aquesta iniciativa els comuns volen reivindicar la importància de la defensa dels espais naturals, com el del Besòs, com a eix vertebrador de polítiques i estratègies territorials que enllacin des de Barcelona i el Barcelonès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

Per aquest motiu, a la trobada hi assistiran la diputada al Congrès dels Diputats, Aina Vidal, el portaveu de Barcelona en Comú, Enric Barcena, el regidor de Medi Ambient de Montcada i Reixac, Oriol Serratusell, la portaveu de CatComú al Consorci del Besòs, Mar Garcia i el vicepresident del Consell Comarcal, Jordi Manils, a més de regidores de diversos municipis del Vallès.

Els comuns han escollit Mollet com a punt de trobada d’aquesta jornada perquè tot i ser una convocatòria que afecta  molts municipis és al seu pas per Mollet on el riu Besòs està més lluny de recuperar-se a diferència d’altres indrets on el riu s’ha integrat al medi natural i urbà.

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú: “La recuperació del Besòs com a espai natural vinculat a la ciutat de Mollet és una de les reivindicacions històriques que portem al nostre programa. No pot ser que Mollet continuï vivint a l’esquena del seu riu i que els ciutadans no gaudeixin d’un espai que podria ser patrimoni natural de la ciutat”.

La jornada començarà a les 9:30 h als voltants de l’estació de l'R2 de rodalies Mollet-Sant Fost.

Edicions locals