Un tram de l'OnCodines Trail adopta el nom de Sergi Mingote

La cursa esportiva i solidària se celebrarà dissabte amb un total de 93 equips participants

Esports

La segona etapa de l'OnCodines Trail adoptarà el nom de l'alpinista paretà Sergi Mingote, mort a l'hivern al K2. L'escalador va ser padrí de la prova el 2019, juntament amb la corredora de muntanya Eli Gordón, veïna de Montornès del Vallès. La prova esportiva i solidària tindrà lloc dissabte amb 93 equips participants, amb un total de 556 persones, amb tres recorreguts diferents.  

La segona etapa de la prova, comuna en els tres recorreguts, adopta el nom de “Tram Sergi Mingote” en homenatge al padrí de la cursa. L’etapa recorre els Cingles de Bertí des de Sant Miquel del Fai a Puiggraciós amb unes vistes privilegiades sobre el Vallès Oriental. Alhora es tracta d’un dels punts de més alçada del recorregut. A més d’adoptar el nom de l’alpinista, mort aquest hivern en un accident de muntanya al K2, en aquest tram els participants trobaran un record de l’organització al padrí de la prova.

El traçat de la prova corrent té 71 km, amb sortida i arribada a Sant Feliu de Codines, i transcorre pels municipis de: Sant Quirze Safaja, l’Ametlla del Vallès, Figaró, La Garriga, Les Franqueses del Vallès, Granollers, Canovelles, Santa Eulàlia de Ronçana, Bigues i Riells i Caldes de Montbui. El traçat del repte solidari caminant té uns 56 km i també és circular. En la majoria dels trams, comparteixen recorregut amb els corredors. A causa de les restriccions horàries, s'ha incorporat un segon recorregut caminant de 44 km. Els equips estan formats per entre 4 i 6 persones,  de les quals un mínim de 4 sempre han de ser dins el recorregut i, la resta, es poden anar rellevant. En tots els trams hi haurà punts de control perquè els equips puguin fer els relleus.

 

L’esclat de la pandèmia de la Covid-19 va fer ajornar aquest esdeveniment quan només faltaven 10 dies per la seva estrena, el 21 de març de 2020. Després de tres ajornaments, l’OnCodines Trail es podrà fer el 29 de maig com una prova segura per a participants, voluntaris i organitzadors. Les mesures sanitàries que s’aplicaran a la prova contemplen, per exemple, la realització de testos d’antígens a tots els participants, voluntaris i staff del repte. La normativa Covid de l’OnCodines Trail està avalada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i ha rebut el vistiplau del Consell Català de l’Esport.

11 municipis, 2 comarques i molts punts emblemàtics

El recorregut de l’OnCodines Trail passa per 11 municipis del Vallès Oriental i el Moianès i molts punts d’interès turístic, cultural o patrimonial. Com a conseqüència de la pandèmia i a petició de Protecció Civil i Salut Pública s’han hagut de suprimir i buscar alternatives a alguns trams urbans del traçat inicial. És així que, finalment, el recorregut no passarà per l’emblemàtica Porxada de Granollers. Tot i així, el traçat passa per punts d’interès: Sant Miquel del Fai; Puiggraciós: el passeig de la Garriga; l’Ajuntament modernista de les Franqueses del Vallès; l’església de Sant Fèlix de Canovelles; el pou de glaç de Can Draper, l’Ametlla; la Font de Sant Cristòfol, a Santa Eulàlia;  el Castell de Montbui, a Bigues i Riells; la Font del Lleó, a Caldes i Can Xifreda, a Sant Feliu.

Els participants a l’OnCodines Trail tenen un doble objectiu: completar el recorregut  i recaptar un mínim de 600 euros per equip que es destinaran íntegrament a la Fundació Oncovallès i a la Barcelona Brain Health Initiative (BBHI) de l’Institut Guttmann. Els donatius als equips continuen oberts però fins al moment s’han recaptat un total de 83.972 euros.

Edicions locals