ERC de Mollet fa memòria dels republicans durant la Guerra Civil

El partit organitza la Setmana de la memòria històrica en el marc de la commemoració dels 90 anys de la fundació del partit

Política

ERC de Mollet fa memòria dels republicans durant la Guerra Civil
ERC de Mollet fa memòria dels republicans durant la Guerra Civil

La secció local d'ERC organitza a principis de juny la Setmana de la memòria històrica, un seguit d'actes per commemorar el 90è aniversari de la fundació del partit. En concret, ERC oferirà la presentació d'un llibre i la representació d'una obra de teatre al Jardinet del Casal.

El primer acte serà la presentació del llibre Desenterrar la memòria, del molletà i militant d'ERC Mollet, Antonio Gómez i Fernández. L'obra és el resultat d'una investigació històrica duta a terme pel mateix autor, amb què pretén cercar la veritat sobre la mort del seu tiet durant la Guerra Civil. El llibre també vol ser un homenatge al seu familiar mort per defensar la República.

La presentació del llibre, que tindrà lloc dimecres 2 de juny a les 19 h a la seu d'Ara Mollet ERC, comptarà amb la presència de Juli Cuéllar Gisbert, tècnic del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, que juntament amb l'autor, posarà en context els fets descrits al llibre. La presentació anirà a càrrec de l'Oriol López, portaveu d'Ara Mollet ERC.

La següent proposta serà la representació de l'obra de teatre Mort a les cunetes, de David Pintó i Joan Valentí, divendres 4 de juny a les 19 h al Jardinet del Casal Cultural. El muntatge teatral, de creació pròpia, narra la història de la fossa de Can Maçana: l'afusellament de vuit republicans, acusats de rebel·lió i sedició, que van ser trets a la mitjanit del 9 de febrer de 1939 de la presó de Manresa. La fuga de Josep Nin, un del grup, va permetre que es conegués la història. Aquesta obra és un homenatge a les víctimes de la repressió franquista, interpretada per l'actor Joan Valentí i l'acordionista Martí Marsal.

Les dues activitats són gratuïtes i estan obertes a tota la ciutadania.

Edicions locals