Endesa porta a judici una molletana per punxar la llum del pis que ocupa

Fátima El Habet afirma que ha 'intentat pagar la llum i fa tres anys que reclamo un comptador solidari'

Societat

Endesa porta a judici una molletana per punxar la llum del pis que ocupa
Endesa porta a judici una molletana per punxar la llum del pis que ocupa

La molletana Fátima El Habet acudia dijous al matí als jutjats de Mollet per declarar davant el jutge per suposadament haver punxat la llum del pis que ocupa amb la seva filla des de fa tres anys, al carrer Vicenç Fonelleda.

"Fa quatre mesos que em va arribar la carta i he estat anant i venint als jutjats per demanar si se'm donava un advocat d'ofici, perquè jo sola no em puc defensar. Ara veuré si quan entri en tinc un", explicava nerviosa El Habet abans d'entrar als jutjats.

Segons la molletana, no és l'única que ha rebut la citació judicial: "Han denunciat tot el bloc per haver punxat la llum. Dues persones del meu bloc ja han acudit als jutjats i jo sóc la tercera a declarar", deia assegurant: "Quan vaig entrar al pis ja tenia la llum i l'aigua punxada. L'aigua la vaig posar al meu nom i vaig intentar fer el mateix amb la llum, però no em van deixar".

Des de la Plataforma d'Afectats per l'Habitatge (PAH) de Mollet i el Baix Vallès, la qual va acompanyar la Fàtima davant els jutjats, Mònica Vaca denunciava: "En aquests tres anys no hem aconseguit cap comptador social ni amb el conveni de fa dos mesos, ni amb la llei de fa sis anys", feia esment Vaca, recordant la Llei 24/2015 catalana i els convenis de pobresa energètica signats entre Endesa i la Generalitat recentment, els quals ofereixen la possibilitat d’accedir a un comptador solidari d’electricitat per a famílies vulnerables que no disposin d’un títol habilitant.

La molletana s'enfronta a una multa d'entre 200 i 2.000 euros.

 

Edicions locals