La regidora no adscrita M. José Sánchez abandona l'Ajuntament de Sant Fost

La renúncia donarà pas a un regidor del PSC, grup amb què es va presentar a les eleccions de 2019

Política

Després de gairebé dos anys des del ple que la va convertir en alcaldessa per sorpresa, Maria José Sánchez ha renunciat a l'acta de regidora i abandonarà l'Ajuntament de Sant Fost com a càrrec electe.

Aquesta setmana, la regidora no adscrita ha presentat la seva renúncia al Consistori després d'una etapa a la política santfostenca marcada pel conflicte i que, en només mig mandat, ja suma tres alcaldies diferents.

La baixa de Sánchez representarà el retorn del PSC al Consistori santfostenc. Un cop presentada la renúncia, s'haurà de donar compte al ple municipal i la Junta Electoral Central haurà de fer la credencial del nou càrrec electe, que correspon al següent de la llista de la candidatura del PSC, grup del qual Sánchez n'era la cap de llista a les eleccions de maig de 2019. En aquest cas, la número 2 de la llista era Xènia Guerra, membre de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC).

La renúncia de Sánchez, però, no arriba per sorpresa. Al març d'enguany, durant els dies previs a la moció de censura d'IUSF i el regidor de Sant Fost en Comú Podem, Alberto Bastida, Sánchez ja va amenaçar de renunciar a la cadira de regidora si la moció tirava endavant, una amenaça, que, finalment, ha acomplert.

De l'Alcaldia a la renúncia

L'arribada de Sánchez a l'Alcaldia ha estat una de les més polèmiques de les viscudes a Sant Fost.  En el ple d'investidura, Sánchez, que havia encapçalat la llista del PSC, desoïa l'assemblea local socialista, que havia decidit donar suport a un nou govern d'IUSF. En mig del ple, Sánchez abandonava el partit i de la mà d'ERC-JxSF i SF En Comú Podem, obtenia els vots suficients per convertir-se en la nova alcaldessa, un acte de transfuguisme que li ha costat demandes del PSC, que l'acusen d'haver provocat la pèrdua de representació socialista al plenari i danys referents a la imatge, la publicitat i reputació del PSC.

Sigui com sigui, Sánchez, a qui alguns han acusat de traïdora i altres han alabat per la seva rebel·lia, deixa ara el Consistori víctima de les pressions d'una política santfostenca summament polaritzada.

Edicions locals