Carmen Sánchez guanya el Campionat de Catalunya absolut d'atletisme de 200 metres

També es pengen un bronze la paretana Íngrid Andres Bocanegra i la montornesenca Ariadna Domínguez

Esports

L'atleta Carmen Sánchez, del València Atletisme, ha guanyat el Campionat de Catalunya de 200 metres a l'aire lliure. El campionat català va tenir lloc diumenge a Igualada i la molletana arribava després d'una bona participació del dijous passat al Campionat Iberoamericà, de Huelva. De fet, va participar en la seva especialitat dels 400 metres amb un bon registre de 53,83 segons. 

El desgast físic per la condensació de campionats, va fer que Sánchez decidís no participar al 400 metres catalans i fer-ho en el 200, amb un resultat d'or. "Estava confiada que ho podia fer bé i, sobretot, en la final vaig tenir millors sensacions. Vaig descartar els 400 metres catalans perquè creia que era massa després de completar els 400 de Huelva. Llavors, vaig fer els 200 metres catalans com a preparació de la meva especialitat, els 400", explica Carmen Sánchez, un dia després de penjar-se l'or, amb un registre de 23,87 segons. 

El calendari de la molletana per les pròximes setmanes és de vertigen. El proper cap de setmana participarà als 200 metres de la final de la lliga espanyola de clubs; el 19 de juny té previst ser-hi al Míting Internacional de Madrid o en un míting de Bèlgica; i a finals de mes, hi ha el Campionat d'Espanya, on intentarà fer el millor registre en els 400 metres. 

Dos bronzes baixvallesans

El Baix Vallès va sumar dues medallistes més al català d'Igualada. Ingrid Andrés Bocanegra, del FC Barcelona que s'entrena a Mollet i és veïna de Parets, va guanyar la medalla de bronze dels 100 metres amb un registre de 12,25 segons; i Ariadna Domínguez, del CA Montornès, va quedar tercera en el llançament de pes de 4 kg amb una marca d'11,11 metres. Precisament, Domínguez, havia guanyat feia una setmana el Campionat de Catalunya sub-23, de la mateixa prova amb un registre una mica superior, d'11,13 metres.  

Al català sub-23, que va tenir lloc a Tarragona, també van penjar-se una medalla dos montornesencs més, amb Miquel Corbera, una plata, als 5.000 metres; i Israel Ferrón, també un segon lloc en triple salt. 

Edicions locals