Salut obre la vacunació contra la Covid a les persones d'entre 40 i 44 anys

El CAP de Plana Lledó ha començat a vacunar les persones vulnerables del menjador social de Mollet

Societat

Salut ha obert avui mateix la franja de vacunació contra la Covid a les persones nascudes entre 1977 i 1981. D’aquesta manera, les persones incloses en les franges d’edat d’entre 40 i 44 anys ja poden demanar cita a http://vacunacovidsalut.cat per vacunar-se a punts massius o a centres d’atenció primària, tot i que paral·lelament també s'aniran enviant SMS de convocatòria de manera progressiva.

En la roda de premsa setmanal sobre el procés de vacunació a Catalunya, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha fet una crida a les persones incloses en aquestes franges d’edat a vacunar-se, en tant que “estem veient persones d’aquestes edats –més d’una trentena-  ingressades a l’UCI”. “La vacuna funciona, és important que ho facin i es protegeixin, perquè la malaltia pot ser greu”, ha ressaltat Cabezas. De fet, la titular de Salut Pública ha animat a tota la població cridada a vacunar-se a fer-ho, també durant els caps de setmana, quant hi ha molta oferta i força punts de vacunació disponibles.

Pel que fa a la situació de la vacunació de COVID a Catalunya, Cabezas ha avançat que aquest migdia ja s’haurà arribat als 5 milions de dosis administrades arreu del país, el que suposa gairebé el 90% de les que han arribat. “Tot plegat és resultat de l’esforç tant important que està fent tot el sistema de salut català. La setmana passada va ser la que, fins ara, més vacunes hem posat, però en volem més”, ha emfatitzat Cabezas abans d’indicar algunes altres dades assolides: que el 87,8% de les persones de 60 o més anys han iniciat la vacunació, el que també succeeix amb el 82,8% de les persones de 50 o més anys. Per grups de vacunació, Cabezas ha destacat, per exemple, que ja s’hagi arribat al 50,6% de segones dosis en treballadors essencials –per a la qual majoritàriament escullen AstraZeneca-.

Vacunació a col·lectius vulnerables

D'altra banda, avui, professionals del CAP de Plana Lledó han començat a vacunar les persones vulnerables que són usuàries del menjador social de Mollet, que gestiona Càritas al carrer Cristòfol Colón de la Plana Lledó. Els sanitaris, en col·laboració amb Càritas i la Plataforma per la Sanitat Pública al Baix Vallès, han programat la vacunació, en què s'administrarà el vaccí de Janssen, que és d'una única dosi.
 

Edicions locals