Martín Parejo és subcampió d'Espanya de salt de llargada i s'apropa als Jocs Paralímpics

L'atleta paralímpic martorellesenc de l'Atlètic Mollet té la quarta millor marca internacional de la temporada

Esports

Martín Parejo
Martín Parejo | Raúl Gracia

MartorellesJosé Luis Rodríguez Beltrán

Martín Parejo va disputar el cap de setmana a Sevilla l'última oportunitat per fer la marca requerida per participar en els seus tercers Jocs Paralímpics. L'atleta cec del CA Mollet i veí martorellesenc va aconseguir la seva millor marca personal de la temporada amb un salt de llargada de 5,89 metres, que li va valer per coronar-se subcampió d'Espanya del salt de llargada adaptat, assolir el millor registre de la categoria T11 i apropar-se als Jocs Paralímpics de Tòquio. 

Parejo arribava a l'estatal després de fregar el podi a l'Europeu amb un quart lloc, tot i que ho va fer amb molèsties al peu esquerre, que el van obligar a saltar amb el peu dret. A Sevilla, després de dos salts insatisfactoris, Parejo va decidir provar novament amb el peu esquerre perquè era l'última prova per intentar fer la marca mínima després de consultar-ho amb el seu tècnic, Raúl Gracia. El martorellesenc va fer un bon cinquè salt amb la seva millor marca de la temporada amb 5,89 metres, superant el tercer classificat, Xavier Porras, que havia fet 5,86 metres. "Estem molt contents amb el salt que vaig fer, ens havíem de jugar les nostres opcions i això requeria provar amb el peu esquerre el salt, i no vaig tenir molèsties. El salt de 5,89 metres va estar bé, però no vaig caure correctament i creiem que podria haver superat els 6 metres", explica Martín Parejo, que ara està a l'espera de saber si podrà anar a Tòquio perquè la marca mínima estava fixada en 6,31 metres. "Podem anar, però ara cal veure el nombre de places de què disposa Espanya. La marca mínima no l'ha fet gairebé ningú perquè en època de Covid no es va poder entrenar el salt de llargada en confinament i és possible que es vagi a la cita paralímpica amb una marca inferior". 

Martín Parejo competirà el cap de setmana en un míting de Saragossa amb l'objectiu de refermar el seu bon estat de forma i superar els 5,89 metres, tot i que ja no comptarà per a la cita paralímpica perquè el termini es va tancar el cap de setmana. Tot i això, Parejo té la quarta millor marca internacional de la temporada en salt de llargada adaptat i només ha estat superat pel nord-americà Lex Gillette (6,41 metres); l'espanyol Xavier Porras (6,36 metres) i el francès Ronan Pallier (6,19 metres).  

Edicions locals