El molletà Oriol López, proposat per entrar a la nova executiva nacional d'ERC

El regidor d'Ara Mollet seria el secretari de Coordinació Municipal i Ciutats Grans

Política

Mollet del VallèsRedacció / ACN

El regidor molletà Oriol López ha estat proposat per entrar a la nova executiva nacional d'ERC, que haurà de ser ratificada pel Consell Nacional del proper 19 de juny. López, portaveu d'Ara Mollet ERC MES a l'Ajuntament de Mollet, seria el responsable de la nova Secretaria de Coordinació Municipal i Ciutats Grans, dins la Secretaria d’Estratègia Municipal.

ERC encara la renovació de l’executiva després de la constitució de la Generalitat, amb un reforçament de l'equip directiu de cara a les municipals del 2023. En aquest sentit, a més de la incorporació d'Oriol López, l’Executiva d’Esquerra proposa una reordenació de l’equip de municipals i proposa incorporar una Secretaria de coordinació de política supramunicipal, que lideraria l’exdiputada al Congrés, Laia Cañigueral. També es pretén crear la Secretaria de Política Municipal i projectes transversals, que aniria a càrrec de la, fins fa poc, delegada del Govern a la Catalunya central, Alba Camps.

Més enllà de l'estratègia de cara a les municipals, entre la proposta dels republicans, hi ha la incorporació de l’actual diputada i exconsellera de Salut Alba Vergés com a nova vicesecretària general de Partit Obert, càrrec que fins ara ocupava Isaac Peraire, nou director de l’Agència Catalana de Residus. Per la seva banda, l’exregidor de Badalona Oriol Lladó és l’aposta de l’Executiva per rellevar Sergi Sabrià en el càrrec de vicesecretari general de Comunicació i Estratègia. Sabrià ocupa ara el càrrec de director de l’Oficina del President, Pere Aragonès.

Anna Simó, exmembre de la mesa del Parlament, és la proposta republicana per ser la nova secretària d’Educació, Cultura i Esports, en substitució de l’actual consellera de Cultura, Natàlia Garriga. En aquest cas, Simó s’incorporaria a partir del mes de juliol. El diputat i exconseller d’Afers Socials, Treball i Famílies, Chakir el Homrani, estaria al capdavant de la nova Secretaria de Política de Treball. Així mateix, en la Secretaria de Política Econòmica, encapçalada pel regidor a l’Ajuntament de Barcelona Jordi Castellana, també s’hi proposen canvis amb la incorporació de la coordinació sectorial.

L’òrgan directiu d’Esquerra Republicana també preveu incloure una nova Secretaria de Coordinació Estratègica Antirepressiva, que lideraria Cristina Gómez, actual secretària de Coordinació Municipal.

Finalment, la Secretaria de Transició Ecològica, liderada per Sílvia Casola, modificaria el nom, ja que incorporaria el concepte d’Habitatge. Aquesta proposta d’ampliació és possible gràcies a la modificació dels estatuts de l’últim Congrés Nacional, que permet a l’Executiva passar de 22 a 26 membres.

Edicions locals