Pere Garriga guanya el Memorial Internacional Ezequiel Martin

El molletà s'imposa al torneig del Club d'Escacs, que celebra la tretzena edició amb 104 participants

Esports

Pere Garriga guanya el Memorial Internacional Ezequiel Martin
Pere Garriga guanya el Memorial Internacional Ezequiel Martin | Club d'Escacs Mollet

Pere Garriga, del Club d'Escacs Mollet, ha guanyat la 13a edició del Memorial Internacional Ezequiel Martín, que l'any passat per la Covid no es va poder celebrar. Enguany, el club molletà va rebre el vistiplau de l'Ajuntament i va poder organitzar diumenge el campionat a la pista annexa del Pavelló Riera Seca amb un total de 104 jugadors, entre aquests, hi havia quatre grans mestres, quatre mestres internacionals, a banda dels mestres FIDE i catalans. 

El torneig presentava també fins a tres campions d'altres edicions, tot i que en els seus tretze campionats mai s'ha repetit guanyador. Enguany tampoc perquè el campió finalment va ser el jugador local Pere Garriga, que posava el seu nom al campionat amb una nota de 7,5 punts, empatat amb el segon classificat, el gran mestre Miguel Muñoz. Tot i que Garriga en la sisena ronda havia demostrat ser el millor de tots dos perquè havia guanyat al segon, de fet, el molletà ha guanyat totes les partides, excepte tres empats. "Cal remarcar que mai cap jugador ha aconseguit repetir triomf a Mollet. Entre els participants hi havia tres dels guanyadors en edicions anteriors i tots, segur, volien ser els primers a repetir i poder dir que havien guanyat dues edicions. I no va poder ser perquè, per fi, i dic per fi, perquè molts ho desitjàvem feia temps, el nostre company Pere Garriga i Cazorla, jugador local i que milita al club d’ençà que es va federar quan era un nen, va aconseguir una meritòria victòria amb 7,5 punts", explica el president del Club d'Escacs, Ramón Caro. 

El tercer lloc del podi de l'Ezequiel Martín va ser per Tomás Sosa, també jugador de l'Escacs Mollet i que va obtenir 7 punts. Pel que fa a Cristian Fernández, va quedar setè classificat. Pel que fa el premi al millor local va ser per Albert Malonda i Antoni Reyes, el millor veterà. 

Edicions locals