Oriol López: 'ERC fa una aposta ferma per les ciutats metropolitanes de cara al 2023'

El molletà serà el nou responsable a nivell nacional de la Secretaria de Coordinació Municipal i Ciutats Grans

Política

López, en primer pla amb l'actual president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la regidora Marta Vilaret en un acte a Mollet
López, en primer pla amb l'actual president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la regidora Marta Vilaret en un acte a Mollet

El regidor molletà Oriol López ha estat proposat per entrar a la nova executiva nacional d'ERC, amb la missió de coliderar l'estratègia del partit per fer front a les eleccions municipals de 2023. Si el Consell Nacional d'aquest 19 de juny ratifica la proposta, López, portaveu d'Ara Mollet ERC MES a l'Ajuntament de Mollet, serà el responsable de la Secretaria de Coordinació Municipal i Ciutats Grans, òrgan de nova creació dins la Secretaria d’Estratègia Municipal.

La secretaria que assumirà López té com a principal objectiu coordinar les polítiques municipals i fer d'ERC un partit més fort a les grans ciutats, principalment les metropolitanes. "Al país ja vam guanyar les eleccions municipals i som la força amb més regidors, amb 3.100, però ara volem fer una aposta ferma perquè és el gran moment de les ciutats de l'arc metropolità", explica a SomMollet Oriol López. Per aconseguir-ho, el molletà es marca com a objectiu tenir "més musculatura i aconseguir més gent als barris i les seccions locals per poder fer les millors llistes per a les eleccions municipals", diu.

Més enllà de les sigles

López vol traslladar a l'àmbit municipal la filosofia que ja va aplicar la secció local del partit fa uns anys amb la creació d'Ara Mollet. "En l'àmbit municipal és important anar més enllà de les sigles d'un partit, parlar i apropar-se a molta gent", considera López, una directriu que, en el cas de Mollet, ha fet que el partit hagi crescut d'un únic regidor, el 2007, als actuals sis edils, que converteixen ERC en la primera força a l'oposició.

López acumula gairebé 20 anys de trajectòria a la política molletana. És militant d'ERC des del 2003 i va entrar com a regidor el 2009, en substitució de Xavier Fenosa. Des del 2011 ha encapçalat les candidatures locals d'ERC.  López ha avançat que mantindrà el seu càrrec de regidor a l'Ajuntament de Mollet. Sobre allò que pot aportar López a aquesta nova responsabilitat, el molletà assegura: "Sé què vol dir començar a treballar des d'avall, quan ERC només aconseguia un 1,5% dels vots a Mollet, amb un equip petit i picant pedra. Aquest és un repte que agafo amb molta força", conclou.

Així doncs, en el marc de l'estratègia de reforçar l'equip directiu de cara a les properes eleccions locals, a més de la incorporació de López, l’Executiva d’Esquerra proposa una reordenació de l’equip de municipals i incorporarà una Secretaria de coordinació de política supramunicipal, amb Laia Cañigueral al capdavant, i crearà la Secretaria de Política Municipal i projectes transversals, que aniria a càrrec d'Alba Camps.

Edicions locals