L'Hospital de Mollet amplia els serveis de rehabilitació a través de YouTube

El centre posa en marxa un que lidera el Servei de Rehabilitació i que ja compta amb més de 140 vídeos pràctics, 800 subscrits i més de 30.000 visualitzacions

Societat

L'Hospital de Mollet amplia els serveis de rehabilitació a través de YouTube
L'Hospital de Mollet amplia els serveis de rehabilitació a través de YouTube

Mollet del Vallès

La Fundació Sanitària Mollet ha volgut fer un pas més per apropar-se als seus pacients i oferir-los altres serveis a banda dels presencials. El Servei de Rehabilitació ha posat en marxa Recupera’t Online, un canal de Youtube amb més de 140 vídeos de creació pròpia que complementen tractaments mèdics prescrits per professionals afavorint un seguiment més intensiu de l’atenció més enllà de les parets del centre.

El canal inclou vídeos de rehabilitació (fisioteràpia, teràpia ocupacional i logopèdia) que poden donar resposta a les necessitats de moltes especialitats com traumatologia, clínica del dolor, logopèdia, malalts respiratoris, ginecologia, hospital de dia o infermeria i s’està utilitzant des de l’atenció primària, hospitalització o tractaments ambulatoris.

Els prescriuen professionals a persones ateses de forma única, dirigida i especialitzada. S’expliquen i ensenyen els exercicis a la consulta perquè posteriorment el pacient els pugui realitzar des de casa amb suport audiovisual, fet que suposa "una millora de l’atenció, una més ràpida recuperació i una major adherència al tractament", expliquen des de la Fundació.

Recupera’t Online facilita també el seguiment d’exercicis com logopèdia que a causa de la situació epidemiològica actual no es podien mostrar sense treure’s la mascareta i permet reduir les visites de persones vulnerables o de risc a centres hospitalaris o de risc sense perjudici de la seva atenció o recuperació.

Des d’octubre de 2020, data d’inici d’ús de l’eina Recupera’t Online, els més de 2.000 pacients del Servei de Rehabilitació han notat una millora en l’escala EVA* de dolor passant del 7 fins a 4,5 de mitjana. Així mateix, tots els professionals del servei han valorat l’eina com a molt positiva. Segons una enquesta realitzada als professionals del servei, el 100% creu que Recupera’t Online és una eina eficaç per millorar el tractament de Rehabilitació i que ajuda a millorar l’adherència al tractament.

Servei nascut durant la Covid

Recupera't online va néixer durant el Covid, en un moment on l'accés als centres sanitaris era inferior, en concret durant el primer brot, "quan va sorgir la necessitat de buscar noves maneres de treballar amb distanciament social i que a la vegada suposessin una millora en moments en el que no hi hagués brots del virus", expliquen. Malgrat això, actualment, el canal ha resultat ser una eina de gran utilitat pels pacients, fomentant un suport audiovisual i complementari d’aquells exercicis prescrits i explicats per professionals amb l’objectiu de descentralitzar l’atenció més enllà dels centres sanitaris i arribar als domicilis de totes les persones en procés de recuperació.

El Servei de Rehabilitació compta amb un metge rehabilitador, vuit fisioterapeutes, un terapeuta ocupacional, un logopeda i quatre auxiliars. Aquests professionals donen resposta a les necessitats transversals de l’hospital d’aguts, el sociosanitari, el servei ambulatori i l’atenció primària.

 

Edicions locals