'El projecte del govern de Mollet està esgotat; reaccionen a les crítiques, però de forma efímera i superficial'

Així ho assegurava la portaveu de Mollet en Comú, Marina Escribano, en l'assablea de balanç de mandat

Política

'El projecte del govern de Mollet està esgotat; reaccionen a les crítiques, però de forma efímera i superficial'
'El projecte del govern de Mollet està esgotat; reaccionen a les crítiques, però de forma efímera i superficial'

Mollet en Comú va celebrar divendres a la terrassa del Museu Abelló una assemblea de rendició de comptes de la seva tasca duta a terme en aquests dos anys de mandat i de balanç de l'actual govern molletà. En la roda de premsa prèvia a l'assemblea amb militants i simpatitzants, Marina Escribano, portaveu del partit, va definir el projecte del govern de Mollet d'"esgotat i continuista" i va criticar que sigui reactiu: "Davant d'una denúncia o d'una crítica, el que fan és reaccionar, però de forma efímera i superficial, sense plantejar polítiques de fons. Creiem que no hi ha cap projecte de fons més enllà del Calderí".

El futur desenvolupament del Calderí també va rebre valoracions dels comuns, qui s'hi oposen "tal com s'està plantejat". En aquest sentit, Escribano considerava que "no és el que necessita Mollet, amb la pandèmia ha quedat demostrat que les ciutats necessiten espais lliures".

La pluralitat i participació també va estar qüestionada. "S'han de revertir maneres de fer que estan enquistades, que s'han cronificat i que són formes de fer poc plurals i poc democràtiques", deia la portaveu de Mollet en Comú i alhora lamentava que "aquest mandat està marcat per la restricció dels grups municipals als plens de l'Ajuntament. No se'ns deixa presentar totes les propostes que abans podíem i que a la resta de Catalunya els grups municipals sí que poden presentar als seus plens, i no hi ha encara elements ni criteris clars". En aquest sentit va recordar que van presentar fa un any una queixa al Síndic sobre aquest tema "i encara no hi ha hagut resposta", però els consta que "el Síndic, evidentment, no està gaire content d'aquesta manca de col·laboració de l'Ajuntament en aquest tema".

Altres de les queixes, en la mateixa línia, són "la reducció dràstica dels espais de debat a la ciutat", "el ninguneig als grups del municipi" i "el sistema de premis, reconeixements i distincions". Sobre això últim, recalcaven que no són tant rellevants els premis externs que rebi el consistori, sinó que "el primer reconeixement hauria de ser de la ciutadania molletana, i aquest no hi és".

"Opacitat en criteris Covid"

La gestió de la pandèmia també hi va ser present en l'assemblea, sobre la qual els comuns van criticar "l'opacitat en els criteris Covid", assegurant que el govern ha imposat "restriccions per a unes coses i per a unes altres no".

En l'àmbit cultural, instaven a obrir encara més les possibilitats per organitzar esdeveniments. "S'ha de respectar la seguretat, però veiem llocs on s'han fet altres coses que a Mollet no. Abans de la pandèmia la programació cultural de Mollet era molt minsa, i ens temem que al futur sigui igual", deia el regidor Francisco Sancho.

El mateix edil també avançava que, amb la informació que tenen, creuen que Mollet enguany comptarà amb una festa major "possiblement més restrictiva del que els temps estan dient a tot arreu".

El regidor demanava al govern "diàleg amb les entitats i amb els dinamitzadors culturals, perquè es puguin fer les coses amb els criteris que calguin, però que tothom acabi content". Per últim, cloïa afirmant que "Mollet té una capacitat de generar i gaudir de la cultura enorme" i instava a què "això sigui una realitat".

Edicions locals