Jordi Turull serà excarcerat aquest migdia després de 1.220 dies a la presó

Es preveu que el paretà surti aquest migdia, amb la resta de polítics catalans indultats, de la presó de Lledoners

Política

1.220 dies després de ser empresonat pels fets de l'1-O, Jordi Turull, sortirà aquest migdia de la presó de Lledoners. Turull i la resta de polítics indultats seran excarcerats després de l'indult concedit pel govern espanyol i acordat al Consell de Ministres d'aquest dimarts.

El BOE ha publicat a primera hora d'aquest dimecres els nou indults als polítics independentistes empresonats per l'1-O. En el cas de Turull, la resolució signada pel rei Felip VI indulta la pena de presó pendent de compliment amb la condició que no torni a delinquir en el període de sis anys.

Turull va ser acusat dels delictes de sedició i malversació amb una pena de 12 anys de presó, dels quals n'ha complert 3 anys i 4 mesos i li queden condonats 8 anys i 8 mesos. La pena també implica la inhabilitació durant 12 anys, que implica que Turull no podrà ocupar cap càrrec públic fins al juliol de 2030.

En el cas de Turull, l'indult es justifica "atenent les circumstàncies del condemnat i, en particular, als motius d'utilitat pública". 

Segons el govern espanyol aquest perdó ajuda a restablir la convivència i la concòrdia entre catalans i amb la resta de l'estat. Tot i això, admet que els indults no seran suficients per resoldre el conflicte polític, però sí per crear un "clima habitable". "És un acte de clemència d'un estat fort que apel·la als qui han actuat fora del marc constitucional", argumenta. També reconeix que cap líder independentista ha tornat a delinquir com el 2017 o ha instigat a fer-ho.

En una piulada al seu compte de Twitter un cop coneguda la decisió del Consell de Ministres d'ahir, Turull era concís i explícit:

 

 

 

Edicions locals