El Consorci de Gallecs restringeix l'accés a l'espai durant la revetlla de Sant Joan

S'hi ha reforçat el protocol de vigilància i prevenció davant l'alt risc d'incendi

Societat

| Espai Rural Gallecs

El Consorci de Gallecs amb la col·laboració de l’ADF, protecció civil, i els Agents Rurals, intensifica el dispositiu de vigilància i de prevenció d’incendis a tot el Parc per a la revetlla de Sant Joan. El protocol prohibeix l’ús de la pirotècnia a tot l’espai i tanca l’àrea de lleure de Can Mainou, l’aparcament central i la zona de la plaça de l’Església.

A causa de l’alt risc d’incendi, el Consorci de Gallecs, amb col·laboració amb l’ADF els cossos de Protecció Civil i els Agents Rurals han elaborat un protocol d’actuació per a la nit de la revetlla de Sant Joan, que consistirà en la restricció d’accés motoritzat i la prohibició de l’ús de pirotècnia a tot l’espai rural.

D’una banda, es tancarà l’accés amb cinta perimetral des del camí principal de Gallecs amb accés a la plaça de l’Església, el pàrquing i la zona de lleure de 16 h del dia 23 a 8 h del dia 24, excepte per a veïns i serveis. A la resta de camins s’intensificarà el patrullatge amb ADF i Protecció Civil i Agents Rurals i si es detectés massificació de gent, al torn de nit, es procediria al tancament de la resta de camins.

Per dur a terme aquest operatiu, el Consorci comptarà amb les unitats de l’ADF que té un dispositiu especial des de les 12 h del dia 23 fins a les 21 h del dia 24, amb tres vehicles dotats per a extinció, dues unitats de vigilància i dues unitats motoritzades. Per la seva part, Protecció Civil farà un dispositiu especial des de les 17 h del dia 23 amb un vehicle i dues unitats motoritzades.

Els Agents rurals també patrullaran durant la nit amb els seus efectius i els pagesos també han posat a disposició les cisternes d’aigua de 12.000 litres per qualsevol emergència.

Els telèfons de guàrdia són el 661.002.956 i el d’Emergències 112.

Edicions locals