Refredats i grips col·lapsen les Urgències

Els virus respiratoris com la grip i els refredats han col·lapsat el servei d'Urgències de l'Hospital de Mollet. En la darrera setmana les atencions diàries al servei s'han incrementat un 45%.

Societat

El centre ha atés de mitjana uns 290 malalts diaris, quan la xifra normal és d’uns 200, segons dades de l’Hospital. Aquest increment en les urgències ha fet que també augmentés el temps d’espera. Dimarts, els malalts menys greus havien d’esperar una mitjana d’1 hora i 40 minuts per ser atesos i els més greus uns 50 minuts.
“L’augment de quadres respiratoris sobretot en gent gran i malalts crònics ha fet que haguem d’ingressar més gent i que ens quedem sense llits”, explica la cap d’Urgències de l’Hospital de Mollet, la doctora Cristina Carod. Dimarts, el centre es trobava al 100% d’ocupació, amb els 90 llits d’hospitalització d’aguts i els 20 d’atenció sociosanitària plens, i amb algun malalt en espera per ser ingressat.
La setmana passada el centre posava en marxa el Pla Integral d’Urgències, amb el qual s’ha incrementat la plantilla amb un infer-mer i un auxiliar més per torn; es fan més hores d’atenció mèdica; i s’han augmentat en deu els llits, un nombre “insuficient”, segons Carod. La doctora adverteix que moltes de les atencions que es fan al servei d’Urgències de l’Hospital es podrien atendre als ambulatoris i recomana “sobretot als joves que no tinguin cap malaltia crònica” que acudeixin al seu CAP per evitar el col·lapse a Urgències. “El problema és que l’ambulatori no atén de manera immediata i per això la gent prefereix venir a l’Hospital, encara que s’hagin d’esperar una estona”, apunta.
Pel que fa als CAP, les visites programades s’han començat a retardar al febrer, ja que s’està donant preferència a l’atenció d’urgències.

Edicions locals