L'atur arriba a xifres rècord

El mes passat Mollet va registrar un índex del 10,81%, la pitjor taxa de desocupació dels darrers vuit anys, només superada pel 10,89% de l'agost de 2004, un mes en què històricament es registra la punta d'atur anual.

Economia

En concret, a l'abril es van apuntar 100 persones més a les llistes de l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG), respecte al mes anterior. "És una dada negativa, tot i que sabem que és cojuntural ja que està afectant molt la crisi del sector de la construcció", apunta el regidor de Treball, Rafael Cabanilla, que afegeix que "la dada empitjora tenint en compte la baixa contractació en el sector serveis". Cabanilla indica que un dels punts més preocupants és que dels 2.742 aturats de l’abril "uns 500 corresponen a persones que no havien estat en situació d’atur". La previsió del regidor és que en els propers set o vuit mesos l'augment es vagi alentint i que a partir del 2009 les dades tornin a "normalitzar-se".
Al mercat laboral del Baix Vallès, la mitjana d’atur a l’abril va ser del 10,13%, amb un nombre total d’inscrits a l’OTG de 5.802, 236 més que els registrats el març, segons les dades de l’Observatori de l’activitat econòmica i el mercat de treball del Vallès Oriental.

Edicions locals