El ple de Mollet demana reactivar la Llei de Barris

La proposta de Mollet en Comú reclama una convocatòria urgent i adaptar les bases als fons europeus

Política

El ple de Mollet demana reactivar la Llei de Barris
El ple de Mollet demana reactivar la Llei de Barris

El consistori molletà va donar llum verda dilluns a una moció presentada per Mollet En Comú per proposar a  la Generalitat la reactivació de les convocatòries de la Llei de millora de barris. La proposta es va fer en la sessió ordinària del ple.

Aquesta norma es va impulsar fa  més de 15 anys i gràcies a la creació del Fons de foment del programa de barris, es van finançar més de 4.000 actuacions en 117 municipis, amb una inversió total superior als 1.300 milions d’euros durant els 6 anys que va estar en funcionament el programa.  

Així, la proposta insta el govern de la Generalitat a obrir una convocatòria urgent d’ajuts del Programa de barris i àrees urbanes i a modificar les bases de la convocatòria per adaptar-les a les exigències del Fons Europeus Next Generation, així com al Programa d'actuacions de rehabilitació a nivell de barri del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic. La proposta va tirar endavant amb l'abstenció d'Ara Mollet ERC.

Suspensió de les regles fiscals

Per altra banda, en el ple de dilluns també va prosperar una moció dels comuns per ampliar als anys 2022 i 2023 les suspensions de les regles fiscals habilitades per la lluita contra la Covid-19 als ajuntaments. Segons els comuns, aquesta suspensió ha permès a molts consistoris "mobilitzar recursos extraordinaris del tot necessaris per fer front a l’emergència social provocada per la pandèmia".

Durant el ple de dilluns també es va aprovar, amb els vots favorables de tot el consistori menys els dels regidors de Ciutadans, una moció presentada per Mollet En Comú per donar suport a un decàleg de mesures par tal que el desplegament de les energies renovables es faci seguint uns criteris mediambientals i de respecte al territori.

Així, el decàleg planteja temes a considerar com la sobirania energètica real, la planificació participativa, els criteris d’eficiència energètica, el respecte al territori i el seu aprofitament, la grandària i proximitat de les instal·lacions, la necessitat de recerca i innovació i, també, la gestió pública i democràtica de l’energia.

En la seva intervenció, la portaveu dels comuns, Marina Escribano, feia aquesta petició: "Tècnicament i econòmicament és possible, però ara falta el convenciment de tots i totes les governants que estan en àmbits de decisió".

 

Edicions locals