CF Mollet UE, una fusió consolidada després de dues dècades

El CF Mollet i l'Atlètic Zona Sud UE van segellar l'1 de juliol del 2001 l'acord de fusió dels dos clubs

Esports

D'esquerra a dreta: Salvador González, Jordi Candela i Alfonso López.
D'esquerra a dreta: Salvador González, Jordi Candela i Alfonso López. | JL.R.B.

Mollet del VallèsJosé Luis Rodríguez Beltrán

Una encaixada de mans entre Alfonso López, president del CF Mollet, i Salvador González, president de l'Atlètic Zona Sud UE fa 20 anys va esdevenir el que avui és el CF Mollet UE. La fusió entre totes dues entitats es va segellar l'1 de juliol del 2001 i tenia com a principal objectiu enfortir un club de futbol que representés la ciutat. 

El CF Mollet s'havia fundat el 1914, mentre que l'Atlètic Zona Sud havia nascut durant els anys setanta amb el nom de la Peña Safari. Amb el canvi de mil·lenni totes dues entitats van creure necessari ajuntar forces, assessorats per l'Ajuntament, perquè mentre que el CF Mollet disposava d'un major futbol base; la Zona Sud havia assolit una categoria de mèrit amb el primer equip a la Primera Territorial. Després de reunions i les aprovacions de les respectives assemblees, es va donar l'acord històric que va esdevenir el naixement del CF Mollet UE. "El futbol necessitava aleshores una injecció econòmica, que nosaltres no teníem. Tot just havíem pujat el primer equip a la Primera Territorial, mentre que el CF Mollet estava a la Segona Territorial. Teníem base, però l'entitat necessitava diners perquè nosaltres érem un club de barri, on, per exemple, els jugadors del primer equip no cobraven, els hi facilitàvem trobar feina", recorda Salvador González. "La fusió per al CF Mollet va suposar una directiva més àmplia, més opinions, que anys després es van traduir en èxits esportius. Vaig estar molt content perquè les categories del futbol base van anar acompanyades també amb un creixement en bon ritme, amb categories de Divisió d'Honor", valora Alfonso López sobre els primers anys. 

L'acord de la fusió va adoptar el nou nom, que ampliava el CF Mollet amb les sigles de la Unió Esportiva –en record de l'Atlètic Zona Sud–; un nou escut i una samarreta amb els colors de la ciutat, el blanc i el vermell. A més, l'Ajuntament es va comprometre a fer millores en el Camp Municipal Germans Gonzalvo amb la posada de la gespa artificial, en un moment en què la majoria de camps eren de terra. "Des de l'Ajuntament vam impulsar la fusió amb els dos clubs i els vam acompanyar en tot el procés", explica l'alcalde Josep Monràs, aleshores regidor d'Esports, i un dels impulsors de la unificació. "Per exemple, des de l'Ajuntament es va encarregar el disseny del nou escut i el de la nova equipació. Teníem molt clar que per arribar a l'acord els colors havien de ser els de la ciutat, el blanc i el vermell. Llavors ens vam inspirar en la samarreta de l'Ajax, que va ser més acceptada que no pas un altre disseny que era similar a l'Atlètic de Madrid", recorda Monràs, qui assenyala que l'Ajuntament va fer la primera compra del material esportiu per ajudar a la nova entitat fusionada. "El color va ser un problema perquè el CF Mollet era blaugrana, va ser una de les parts amb més reticències per part dels socis, però finalment es va acceptar", recorda Alfonso López. 

Un mandat amb dos presidents
L'acord va unificar també les dues directives i durant els dos primers anys va presidir el club Alfonso López i les dues temporades posteriors, fins completar el primer mandat, Salvador González. Posteriorment, els presidents del CF Mollet UE van ser Javier Cervantes (2005-2007), Jordi Candela (2007-2008), Feliu Tura (2008-2018) i en l'actualitat torna a ser el molletà Jordi Candela. 

González i López asseguren que la fusió va ser un encert, tot i que consideren que es podria haver millorat encara més en les instal·lacions municipals del camp. Tot i això, l'actual president Jordi Candela recull el testimoni després de dues dècades d'una entitat amb prop de 40 equips i com un dels referents vallesans. "El més significatiu de la fusió va ser poder posar la gespa artificial, i passar de pols a gespa. No és el mateix. Poc després va arribar la coberta de la graderia, el segon camp amb gespa artificial i els nous vestidors", valora el mandatari Jordi Candela, qui admet que dels dos clubs queda "una gran amistat de tot allò que es va fer".

Més informació a l'edició impresa del 2 de juliol amb el SomMollet. 

Edicions locals