Judith Lara, del Vicenç Plantada, la millor nota a les PAU dels centres de Mollet

L'alumna, que ha tret un 9,3 a les proves, vol fer Matemàtiques

Societat

Judith Lara, del Vicenç Plantada, la millor nota a les PAU dels centres de Mollet
Judith Lara, del Vicenç Plantada, la millor nota a les PAU dels centres de Mollet

Sergio Carrillo

La millor nota a les proves de Selectivitat ha estat la de Judith Lara, ja exalumna de l'institut Vicenç Plantada i qui estudiarà la carrera de Matemàtiques a la UAB a partir del setembre.

La seva nota d'accés és d'un 12,95, mentre que la nota de tall està 8 dècimes per sota, un 12,16. No esperava assolir la millor nota de la ciutat, tot i que sí que va sortir de les aules "tranquil·la i contenta", perquè creia que li donaria la nota per a la carrera, però no hauria apostat per una puntuació tan alta.

La Judith ha fet el batxillerat científic, "perquè sempre m'han agradat més els números que les lletres". Tant és així que vol orientar el seu futur precisament cap als números, i ho té clar des de petita: "Sempre he volgut ser professora de mates". Aquest any de pandèmia s'ha plantejat "fer medicina o alguns estudis de la branca de la salut, però em quedo amb les matemàtiques".

Pel que fa als estudis que recentment ha superat, la molletana afirma que "no fa por ni el batxillerat ni la selectivitat" i recomana, per als alumnes que ho hagin d'encarar, "no deixar-ho tot per l'últim moment, perquè ho passaràs malament". També, adreçant-se a les persones que volen fer una carrera per a la qual demanen molta nota, com era el seu cas, diu: "No t'obsessionis, perquè sinó ho passaràs malament. És treball constant i estar atent a classe".

Edicions locals