El CB Mollet aconsegueix l'aval per afrontar l'eventual ascens

L'entitat molletana està a l'espera de saber si hi ha alguna renúncia a la Leb Plata per pujar de categoria

Esports

| Federació Catalana de Bàsquet

José Luis Rodríguez Beltrán

El compte enrere del CB Mollet per conèixer si tindrà plaça de Leb Plata acaba divendres. El club molletà està pendent d'un comunicat de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) per saber si hi ha finalment alguna renúncia en la categoria, que donaria automàticament l'ascens a la tercera màxima divisió del bàsquet estatal al DM Group Mollet.

L'equip dirigit per Josep Maria Marsà va fer els deures en la fase d'ascens de finals de maig a Salou i va aconseguir el sisè lloc de la Lliga d'EBA, tot i que aquesta plaça era de possible ascens en cas de renúncia d'algun equip. Una situació que s'ha donat altres temporades. Enguany hi hauria dos clubs que podrien decidir no competir a Leb Plata, que són els equips filials de l'Estudiantes i el Fuenlabrada. Totes dues entitats tenen equips a lligues estatals superiors i la despesa econòmica d'assumir un filial en la tercera màxima categoria podria ser un entrebanc que beneficiaria els interessos molletans.

La feina de despatxos
La tasca esportiva ha anat acompanyada de la dels despatxos per aconseguir els diners necessaris. Un dels més conflictius era l'aval que havia d'assumir la junta directiva, que passava dels 8.000 euros de la Lliga d'EBA als prop de 54.000 euros a Leb Plata. "La directiva ho ha aconseguit, tenim l'aval i hem fet l'escrit a la federació espanyola informant que volem la plaça en cas que hi hagi alguna renúncia", explica el president del CB Mollet, Carlos Nuez, que confia que l'ascens es pugui confirmar divendres als despatxos: "Ja no depèn de nosaltres, hem fet tot el que es podia fer i cal tenir paciència. Seria històric perquè fa tan sols una dècada el club competia en lligues territorials".

El club molletà ja fa temporades que és el referent vallesà del bàsquet amb un primer equip a la Lliga d'Eba –que és la quarta màxima categoria estatal–, que compta amb el suport del DM Group; i un segon equip a la Copa Catalunya –primera categoria de les lligues catalanes i enguany s'ha denominat Campionat d'Espanya de Primera Divisió– amb l'ajut econòmic de Recanvis Gaudí. La feina directiva s'ha centrat, un cop hi havia els avals, en aconseguir més suport econòmic per intentar assolir els prop de 120.000 euros de pressupost a Leb Plata, que pràcticament doblaria el d'un equip a Lliga EBA. "Hem parlat amb diversos patrocinadors i estan interessats a donar suport al club a Leb Plata. Tot i que ara per ara no tenim encara tancats els prop de 120.000 euros. Un cop se sàpiga si tenim plaça, creiem que ho aconseguirem. Tot queda pendent de l'ascens", assenyala Nuez, que confia que la federació espanyola comuniqui en les pròximes hores el somiat ascens a la tercera màxima categoria del bàsquet espanyol.

Edicions locals